NA24.no

Amerikanerne sparer mer

Sist oppdatert:
Forbruket øker, mens inntektene faller. Likevel er spareraten blitt noe lavere.

Husholdningenes forbruk steg med 0,2 prosent i februar. I samme måned falt inntektene med 0,2 prosent, mens kjerneprisindeksen PCE økte med 0,2 prosent.

Samtidig viser tallene at spareraten steg med 4,2 prosent i februar, i januar lå spareraten på 4,4 prosent. Det er frste gang siden 1998 at spareraten har ligget over 4 prosent to måneder på rad.

Økonomene ventet at forbruket ville vokse med 0,3 prosent, mens inntektene ville falle med 0,2 prosent. Utviklingen til prisindeksen PCE havnet også helt i tråd med forventningene. Det estimater fra Bloomberg.

Tallene fra det amerikanske handelsdepartementet inneholder også revideringer av januarrapporten. Forbruket økte med 1 prosent i årets første måned, mens det opprinnelige anslaget ligger på 0,6 prosent. Inntektene økte med 0,2 prosent i januar, mens det første innslaget lå på en vekst på 0,4 prosent.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere