*Nettavisen* Økonomi.

Amerikansk avis: - Hver eneste nordmann ble millionær i forrige uke

Foto: Faksimile PolicyMic

«Dette er måten et land skal styres på» slår nettstedet PolicyMic fast.

13.01.14 11:05

PolicyMic har det siste årene blitt en mediegigant i USA med mange millioner unike brukere i måneden.

Mandag morgen er toppsaken deres om Norge, skriver Bergensavisen.

- Onsdag i forrige uke ble alle nordmenn teoretisk sett millionærer, da landets formue – verdens største – nådde 5,11 billioner kroner på grunn av høye, globale olje- og gasspriser, skriver avisen.

PolicyMic trekker frem at Norge også er verdens nest lykkeligste nasjon, og forteller om bakgrunnen for vår rikdom – etter at vi i 1969 fant olje i Nordsjøen.

- I dag er landet verdens syvende største oljeeksportør og Europas største oljeprodusent og verden nest største eksportør av naturgass. Fondet som ble satt opp i 1990 er nå det største i sitt slag i verden, fulgt av De forente arabiske emiraters 800 milliarde r dollar store, Kuwaits 400 milliarder dollar store og Russland og Kazakhstans formuer på rundt 180 milliarder dollar hver. Norges fond har investert i utviklingsøkonomier i Brasil, Russland, India og Kina, i tillegg til eiendom verden rundt, skriver nyhetsnettstedet videre.

PolicyMic har regnet ut at oljefondet til Norge i forrige uke var verdt 177.000 dollar per nordmann, men forklarer at pengene ikke går direkte til hver og en av oss.

- I stedet sparer de til dårligere tider. Og det er smart investering, slår mediet fast.

Les flere saker fra BA!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.