NA24.no

Amerikansk eierjakt strandet

Amerikansk forsikringsgigant vil ikke kjøpe det norske forsikringsselskapet Nemi

Oppkjøpet av Nemi havarerte lillejulaften.

NA24 - din næringslivsavis


Strandet
Den amerikanske forsikringsgiganten W.R. Berkley Corporation, som er registrert på New York Stock Exchange ønsket å kjøpe det islandskeide, men norskbaserte forsikringsselskapet Nemi.

Les mer: Amerikaner sluker islending

- Forhandlingene mellom W.R. Berkley og TM, for salg av Nemi, havarerte 23. desember 2008, skriver det norske forsikringsselskapet Nemi i en melding.

Bakgrunnen er at de ikke klarte å bli enige.

- Partene klarte ikke komme til enighet i en struktur for en endelig avtale, skriver Nemi i meldingen, og legger til at selskapet beklager situasjonen. Det avventer videre steg i en eventuell ny salgsprosessen til andre interessenter.

Mye arbeid
Begge parter har lagt ned betydelig mengder arbeid for å lose den potensielle avtalen i havn.

- Vi har vært på jakt etter nye eiere en periode, og er veldig glad for at dette er på plass, sa konsernsjef Ivar Williksen i forsikringsselskapet Nemi til NA24 i november.

De islandske eierne Tryggingamiðstöðin jobber angivelig videre med å selge det norskbaserte selskapet. Salget kommer som en konsekvens av den finansielle kollapsen på Island.

- Ingen katastrofe
Konsernsjef Ivar S. Williksen i Nemi vil helst ikke kommentere saken.

- Dette er ingen katastrofe for oss, men vi konstaterer at det i øyeblikket er brudd i forhandlingene mellom partene, sier han, og legger til at det finnes mange andre muligheter for salg av selskapet.

- Finnes det noen muligheter at salget kan komme i stand likevel med Berkley?

- Det vil jeg ikke spekulerer i nå, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere