NA24.no

Amerikansk nedtur

Sist oppdatert:
De amerikanske børsene ventes ned etter rekordstort handelsunderskudd og ambassadeangrep.

De amerikanske futurene peker ned etter at den amerikanske ambassaden i Syrias hovedstad, Damascus, ble angrepet tidligere i dag. Investorene fikk for kort tid siden beskjed om at handelsunderskuddet var mye kraftigere enn ventet, og det er ingen god nyhet.

Men solide kvartalsresultater fra Goldman Sachs, svakere oljepris og en inntjeningsoppdatering fra Texas Instruments legger en demper på nedturen.

NA24 - din næringslivsavis

Rekordstort nderskudd
Høye oljepriser bidro til at det amerikanske handelsunderskuddet økte langt mer enn ventet. Økonomene ventet at landets underskudd ble på 66 milliarder dollar i juli, viser en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News. Dette er det høyeste noensinne.

Fasiten viser at underskuddet økte med hele 68,04 milliarder dollar i juli.

Samtidig ble underskuddet for juni revidert opp til 64,82 milliarder dollar fra opprinnelige 64,80 milliarder dollar.

Den siste tiden har kombinasjonen av høy inflasjon og avtagende vekst skapt bekymring i de amerikanske finansmarkedene. Dagens tall letter neppe på stemningen.

Ambassade angrepet
Tre militante aktivister ble drept ved et angrep mot den amerikanske ambassaden i Damaskus. Væpnede personer stanset en bil utenfor ambassaden og begynte å beskyte sikkerhetsvakter på stedet, før de sprengte bilen i luften

Oljeprisen
Oljeprisen stiger noe igjen tirsdag formiddag. Ved lunsjtider blir et fat nordsjøolje med levering i oktober omsatt for 65,01 dollar, en oppgang tilsvarende 0,71 prosent. Men oljeprisen stiger blant annet på ytterligere tumulter i Midtøsten etter dagens ambassadeangrep.

OPEC gjorde som ekspertene hadde ventet og holdt produksjonen uendret. Oljekartellet uttrykket likevel bekymring for den dalende oljeprisen. Og kan komme til å kutte oljeproduksjonen. Følg oljeprisen her

Futurene
S&P 500 future falt 2.2 poeng til 1,309.40 og Nasdaq 100 future detter 3.00 poeng til 1,599.00.

IT-selskapet Hewlett-Packard ventes å være i fokus på dagens handel etter at styreformann Patricia Dunns fremtid er uviss. Dunn skal ha satt i gang telefonavlytting etter at opplysninger fra styremøtene i HP ble lekket til media. De interne undersøkelsene førte til at styremedlem George Keyworth ikke fikk fornyet sin styreplass i IT-giganten.

Goldman Sachs fikk et resultat pr aksje på 3,45 dollar i regnskapsmessig tredje kvartal, mens det var ventet et resultat på 2,97 dollar, ifølge Thomson Financial.

I pluss mandag
USA-børsene stakk hodet over vannflaten før slutt mandag.

Det begynte i minus i USA også, blant annet trukket ned av PC-produsenten Dell, som utsatte sin kvartalsrapport på grunn av regnskapsrot. Dell-aksjen falt rundt 2 prosent.

Men i løpet av dagen snudde stemningen. Enkelte observatører gir æren til William Poole, en representant for den amerikanske sentralbanken, som i dag sa at den amerikanske økonomien er robust, at han tror næringseiendom vil ta over for mye av den fallende aktiviteten på boligmarkedet og at han ser avtagende inflasjon fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere