NA24.no

Amerikansk selskap vil kjøpe Candy Crush

Blant de mange Candy Crush-entusiastene i Norge er statsminister Erna Solberg, her fotografert under valgkampen.
Blant de mange Candy Crush-entusiastene i Norge er statsminister Erna Solberg, her fotografert under valgkampen. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Den amerikanske datagiganten Activision Blizzard har lagt inn et bud på rundt 50 milliarder kroner for den svenske spillutvikleren King, som står bak suksessen Candy Crush.

Budet gir 18 dollar kontant per King-aksje, noe som svarer til en gevinst på 16 prosent i forhold til Kings stengningskurs på New York-børsen mandag.

Ifølge en pressemelding skal King fortsatt drives som en selvstendig enhet, med King-sjef og medgrunnlegger Riccardo Zacconi som direktør mens Sebastian Knutsson, som også var med på å stifte King i 2003, fortsetter som kreativ direktør.

Activision Blizzard er en av verdens største spillutviklere og står bak spill som Guitar Hero, Call of Duty, Skylanders, World of Warcraft og StarCraft. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere