NA24.no

Amerikanske kjernepriser stiger

Sist oppdatert:
Flat prisutvikling i USA, men inflasjonen er fortsatt til stede.

Det amerikanske arbeidsdepartementet har lagt frem konsumprisindeksen for april. Den viser at konsumprisene holdt seg helt den siste måneden. I mars falt prisene med 0,1 prosent.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Kjernekonsumprisindeksen, konsumpris utenom de volatile energi- og matvareprisene, steg 0,3 prosent i april. Oppgangen i mars var på 0,2 prosent.

Økonomene forventet at konsumprisindeksen ville vise en flat utvikling, mens kjernekonsumprisindeksen ville vise en vekst på 0,1 prosent, viser estimater fra Bloomberg.

På ett år har konsumprisindeksen falt med 0,7 prosen og er den største nedgangen siden 1955. mens kjernekonsumprisene har steget med 1,9 prosent. De siste tre månedene har kjerneprisindeksen steget 2,5 prosent. Dermed er faren for en umiddelbar deflasjon noe redusert. Inflasjonsmålet til den amerikanske sentralbanken ligger rundt 2 prosent.

Energiprisene falt i forrige måned med 2,4 prosent og er de siste 12 månedene ned 25,2 prosent. Matvareprisene falt 0,2 prosent, mens bensinprisene falt 2,8 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere