NA24.no

Amok i krisebank

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Spekulantene kriger mot hverandre i Northern Rock.

Investorene vet å utnytte situasjonen til den kriserammede britiske banken Northern Rock, men det gjør ikke alltid de samme tingene.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at Northern Rock gikk og sa at de hadde store problemer med å finansiere lånevirksomheten sin ble situasjonen dramatisk. Den britiske sentralbanken kom med kriseløsning der de lånte banken et tosifret milliardbeløp.

Panikk
Kundene fikk panikk og strømmet til filialene for å tømme kontoene. Redningspakker og løfter fra myndighetene holdt ikke. Kontoene skulle tømmes. Tilliten er brutt.

Noen velger å utnytte muligheten til å kjøpe seg inn, mens andre drar nytte av panikken til kundene.

Hedgefondforvalteren Philip Richards i RAB Capital satset på kursoppgang etter at aksjekursen til Northern Rock falt hele 75 prosent i løpet av få dager. Frem til da hadde allerede aksjen rast 40 prosent det siste året.

Raser
Problemet til Richards er at konkurrentene hans hadde en helt annen strategi. De tjente seg søkkrike på at aksjekursen ble slaktet sønder og sammen gjennom short-posisjoner.

Ifølge borsen.dk gikk Philip Richards i RAB Capital til frontalangrep på sine kollegaer i andre hedgefond i et innlegg i The Times. I helgen fikk frustrasjonene fritt utløp og han freste mot konkurrentene i sitt innlegg.

Blant annet trekker borsen.dk frem det lukkede hedgefondet Landsdownes som den store vinneren etter det massive kursfallet i Northern Rock.

Mandag faller aksjekursen nye 8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere