NA24.no

Amok på børsen

Sist oppdatert:
To aksjer fikk en eventyrlig oppgang på børsen. Sjekk alle kursene her.

Hovedindeksen ble løftet 1,59 prosent til 383,71 poeng på den sterke oljeprisen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeløft
Kontrakter på et fat nordsjøolje med levering i august passerte 74 dollar i morgentimene torsdag, mens første kontraktene på referanseoljen WTI ble omsatt godt over 75 dollar onsdag kveld i den amerikanske handelen.

Torsdag ettermiddag falt prisen på nordsjøoljekontraktene til 73,51 dollar. En dollar kostet samtidig 6,23 kroner.

Statoil ble den mest omsatte aksjen og endte opp 2,84 prosent til 181 kroner. Norsk Hydro fulgte etter med en oppgang på 2,40 prosent til 171 kroner.

De to mindre oljeselskapene DNO og Altinex klarte ikke henge med på oljegigantenes utvikling, men steg likevel 1,63 prosent til 12,50 kroner og 2,19 prosent til 1,40 kroner.

Analyse og resultater
Oljeserviceaksjene var igjen i skuddet. Denne gangen var det Acergy som gjorde det best. Aksjen ble løftet 5,38 prosent. Meglerhuset Pareto var den største nettokjøperen med nesten 63 prsoent av alle kjøpene denne dagen. Selskapet skriver i en ny analyse at de er positive til aksjen og at de har hevet kursmålet til selv om de har en hold-anbefaling. Meglerhuset hever samtidig kursmålet i aksjen til 20 dollar fra 17,50 dollar.

Resultatsesongen ble sparket i gang denne dagen og først ut til å legge frem tall for andre kvartal var Mamut. Selskapet kan vise til en organisk vekst på hele 22 prosent. Aksjekursen klatret 3,62 prosent etter at selskapet var ferdig med å legge frem resultatet for andre kvartal.

Eventyrlig oppgang
Aksjekursen i Rocksource gikk amok etter at det ble klart at selskapet er blitt prekvalifisert som lisenshaver på norsk kontinentalsokkel. Aksjen stakk hele 34,48 prosent til 1,56 prosent på meldingen fra Olje- og energidepartementet.

- Prekvalifisering på norsk sokkel er en milepel i utviklingen av Rocksource. Vi har nå en godt kvalifisert organisasjon, og er i en styrket posisjon til å fortsette implementeringen av vår strategi for norsk sokkel, sier adm direktør Trygve Pedersen i Rocksource.

Nykommerne i Trolltech fortsatte eventyrferden denne dagen. Aksjekursen stakk hele 20 prosent til 21 kroner. I går ble selskapet tatt på børs og ble noterte til 17,50 kroner pr. aksje. De som fikk tegne seg i emisjonen i forkant av børsnoteringen har gjort en god investering. Tegningskursen lå på 16 kroner og dagens sluttkurs ligger 31,25 prosent.

Tidligere på dagen var aksjen oppe i 23,50 kroner.

Nyhetsløft
DiaGenic melder at de har fått med seg tre ledende Alzheimer eksperter som deltagere i et nytt forskningsråd. Selskapet skal samtidig presentere forskningsdata på den forekommende Altzheimer-konferansen i Madrid 15-20 juli.

Markedet svarte med å sende aksjekursen opp 9,57 prosent.

VMetro fulgte opp med en oppgang på 8,93 prosent etter at de har fått en ordre på 8,2 millioner kroner fra en større forsvarsleverandør. Birdstep ble løftet 6,90 prosent til 12,40 kroner etter at det ble kjent at det tyrkiske teleselskapet Turkcell utvider samarbeidet gjennom en ny betydelig kontrakt på lisenser for bærbare-PCer.

Skuffende tapere
Kleskjedekonseptet Conseptor ble dagen taper og falt hele 7,61 prosent. Det ble omsatt en stor post på 390.200 aksjer og dette dro opp omsetningen i aksjen.

Sparebanken Møre fulgte etter med en nedgang på 3,85 prosent til 250 kroner. Den typiske nettmegleren Skandia Banken var eneste selgeren i grunnfondsbeviset.

Stolt-Nielsen skuffet markedet med sine tall for andre kvartal. Selskapet har vært i hardt vær den siste tiden og klarte ikke innfri forventningene i markedet. Aksjen falt 3,11 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere