NA24.no

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Analysesjef: - Det meste vil handle om jobbtallene

- Utfallet vil kunne påvirke de globale finansmarkedene.

Etter beskjedne utslag på børsene i USA og i Asia tror Netfonds Oslo Børs vil åpne i rolig tempo, mens investorene venter på nye viktige tall.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 48,1 dollar per fat i morgentimene, ned rundt halvannen dollar siden torsdag ettermiddag.

- Vi tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag. I dag vil det meste handle om de viktige jobbtallene fra USA (Non-farm Payrolls). De siste månedene har jobbveksten vært svært god, noe markedet forventer den blir denne gangen også, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

- Investorene i Asia valgte for øvrig å være forsiktige i dagens handel, da utfallet av jobbtallene vil kunne påvirke de globale finansmarkedene en god del. En sterk jobbrapport vil øke sannsynligheten for renteøkning i USA, legger analysesjefen til.

Venter ny bedring i arbeidsmarkedet
Den offisielle amerikanske arbeidsmarkedsrapporten, også kjent som månedens viktigste tall, er forventet å vise at det ble skapt rundt 200.000 nye jobber utenom jordbruket i september, opp fra 173.000 måneden før.

En separat undersøkelse er ventet å vise at arbeidsledighetsraten holdt seg stabil på 5,1 prosent i september, det laveste siden 2008.

DNB Markets anslår en oppgang i sysselsettingen på 230.000.

- Det vil i så fall understøtte forventingene til renteøkning i desember i år, skriver DNB Markets-økonom Kyrre Aamdal i en morgenrapport.

Nordea tror på 200.000 nye arbeidsplasser i september, uendret ledighet på 5,1 prosent, samt at lønningen steg med 0,3 prosent fra august til september.

- Har vi rett vil Fed bedømme det «some further labour market improvement» en forutsetning for at Fed skal sette opp renten og i tråd med vårt syn om en desemberøkning, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i en morgenrapport.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere