Analysesjef: - Ingen drahjelp for Oslo Børs

Oslo Børs vil åpne uken med en nedgang på moderate 0,1 prosent, tror nettmegleren Netfonds.

Oslo Børs vil åpne uken med en nedgang på moderate 0,1 prosent, tror nettmegleren Netfonds.

Svakere råvarepriser og retningsløse Asia-børser vil prege Oslo Børs, tror analysesjef.

23.11.15 08:40

Oslo Børs vil åpne uken med en nedgang på moderate 0,1 prosent, tror nettmegleren Netfonds.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 43,7 dollar per fat i morgentimene, ned rundt en halv dollar siden fredag ettermiddag.

- De asiatiske børsene endte blandet mandag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Svakere råvarepriser er hovedgrunnen til den redningsløse utviklingen i Asia. Normalt sett følger de europeiske børsene i fotsporene til de asiatiske når det er få nyheter i markedet, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

Fredag steg de amerikanske aksjeindeksene moderat. Børsene i Shanghai og Hongkong er ned mandag og aksjene i Tokyo er lite endret.

Archer fusjonerer
Oljeserviceselskapet Archer slår sammen de nordamerikanske brønntjenesteselskapene med QuintanaEnergy Services.

Fusjonen omfatter Archers virksomheter «Pressure Pumping», «Directional Drilling», «Pressure Control» og «Wireline», opplyser selskapet i en børsmelding.

Oppgjøret til Archer er i aksjer. Etter sammenslåingen vil Archer ha en eierandel på 42 prosent i Quintana Energy Services, som er tilknyttet private equity-selskapet Quintana Energy Partners.

Transaksjonen er godkjent av styret i begge selskaper, men er betinget regulatoriske godkjennelser og godkjennelse av banker.

Virksomhetene til Archer i transaksjonen har rundt 850 ansatte. I 2014 var nettoresultatet på minus 55 millioner dollar av inntekter på 656 millioner dollar.

Dropper utbyttet
BW Offshore fikk inntekter på 309 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 249 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

I samme periode bidro en nedskrivning til at driftsresultatet ble redusert til 34 fra 68 millioner dollar, mens resultatet før skatt falt til 7 fra 50 millioner dollar.

Som følge av nedgangen i aktiviteten i industrien har styret i BW Offshore besluttet åsuspendere utbyttebetalinger frem til visibiliteten i markedet bedres.

- Den fortsatt lave oljeprisen har endret utsiktene på kort og mellomlang sikt for BW Offshores produkter og tjenester. Makroforholdene for offshoreindustrien er betydelig forverret med forventet fortsatt fall i investeringer, skriver BW Offshore i kvartalsrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.