*Nettavisen* Økonomi.

Analysesjef: Slik åpner børsen

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Mange investorer usikre på hvilken retning markedet skal ta.

22.09.15 08:31

- Vi tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

I oljemarkedet omsettes referansekontrakten på nordsjøoljen for 48,4 dollar per fat tirsdag morgen, lite endret fra i går ettermiddag.

- De asiatiske børsene, utenom Japan (stengt), er alle opp tirsdag morgen. Oppgang ble det også på Wall Street mandag kveld. Når det er sagt, omsetningstallene på verdens børser har vært svake den siste tiden, noe som tyder på at mange investorer fremdeles er usikre på hvilken retning markedet skal ta fremover, skriver Berntsen.

Milliardsalg
På selskapssiden melder det Røkke-styrte verftet Aker Philadelphia Shipyard at det selger eierandelen i et samarbeidsselskap for produkttank.

Selskapsverdi i transaksjonen er på 150 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,2 milliarder kroner, opplyser verftet i en melding.

Samarbeidsselskapet med Crowley Maritime Corporation omfatter fire produkttankskip. Kjøperen av Aker Philadelphia Shipyards andel er Marathon Petroleum Corporation.

Leveringen av de fire skipene er ventet i perioden fra tredje kvartal 2015 til tredje kvartal 2016. Skipene bygges ved Aker Philadelphia Shipyard.

Røkke-verftet venter å bokføre en gevinst før skatt på 10 millioner dollar per fartøy.

Kansellert kontrakt
Riggselskapet Seadrill har fått beskjed fra Husky Oil Operations om kansellering av borekontrakten for riggen West Mira.

Kontrakten til Seadrill ble opprinnelig tildelt i fjerde kvartal 2012, for operasjoner i Canada og Grønland, med et estimert totalt inntektspotensial på rundt 1 milliard dollar.

På grunn av sen levering av nybygget ble partene tidligere enige om en reduksjon i dagraten. Deretter ble byggekontrakten for West Mira kansellert av Seadrill i forrige uke, på grunn av leveringsforsinkelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.