Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Analysesjef: Slik åpner børsen

Etter blandet utvikling i Asia tror nettmegleren Netfonds på en rolig start på Oslo Børs fredag, mens nye viktige jobbtall fra USA er på trappene.
Etter blandet utvikling i Asia tror nettmegleren Netfonds på en rolig start på Oslo Børs fredag, mens nye viktige jobbtall fra USA er på trappene. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Månedens viktigste nøkkeltall på trappene.

Etter blandet utvikling i Asia tror nettmegleren Netfonds på en rolig start på Oslo Børs fredag, mens nye viktige jobbtall fra USA er på trappene.

- Vi tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I oljemarkedet handles referansekontrakten på nordsjøoljen for 48,3 dollar per fat, lite endret siden i går ettermiddag.

Månedens viktigste tall
Fra USA kommer den månedlige offisielle sysselsettingsrapporten for oktober klokken 14.30 i dag.

Rapporten, også kjent som månedens viktigste tall, er vente å vise at verdens største økonomi skapte 181.000 arbeidsplasser utenom jordbruket, mot 142.000 forrige måned.

Med en amerikansk sentralbank som har signalisert at den første renteøkningen siden før finanskrisen kan komme i år, kan rapporten også få betydning for markedets renteforventninger.

- I dag slippes de viktige jobbtallene fra USA. Investorene vet at sterke jobbtall vil øke sannsynligheten for at FED setter opp renten denne måneden. Når det er sagt, forrige måneds tall kom inn svakere enn ventet, derfor er det en del usikkerhet til dagens tall. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen, skriver Berntsen i Netfonds.

Kraftig fall i inntektene
Før børs har blant annet Kværner og Havfisk levert kvartalsresultater.

Kværner leverer stabile driftsresultater i tredje kvartal, tross lavere inntekter.

For kvartalet falt omsetningen til 2,86 milliarder kroner fra 4 milliarder i tilsvarende periode i fjor, mens driftsresultatet havnet på 164 millioner kroner, mot 176 millioner i fjor.

Samtidig steg resultatet før skatt til 232 millioner kroner fra 161 millioner kroner.

Fallet i inntektene forklarer Kværner med lavere aktivitet innen virksomheten «Topsides», hvor større prosjekter nylig er blitt sluttført.

Dro i land økt overskudd
Fiske av mer reker og mindre torsk bidro til at det Kjell Inge Røkke-kontrollerte fiskeriselskapet Havfisk dro i land mindre inntekter i tredje kvartal, men overskuddet ble likevel fetere.

Omsetningen til konsernet krympet til 267 millioner kroner fra 296 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Lenger ned i regnskapet kan Havfisk vise til et driftsresultat på 56 millioner kroner, mot 51 millioner kroner i fjor.

Før skatt var resultatet på 44 millioner kroner, opp fra 30 millioner kroner.

- Reduksjonen i driftsinntekter skyldes i hovedsak at vi har fisket mer reker og andre fiskeslag som gir lavere volum enn fiske etter torsk, hyse og sei, skriver selskapet i kvartalsrapporten fredag.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!