*Nettavisen* Økonomi.

Analysesjef: Slik åpner børsen

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne ned 0,1 prosent onsdag. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Venter rolig start på Oslo Børs onsdag.

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne ned 0,1 prosent onsdag.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 44 dollar per fat i morgentimene, lite endret siden i går ettermiddag.

- Jakten på terroristene etter fredagens hendelse i Paris fortsetter med full styrke. Dette vil kunne prege en del investorer i fra dag til dag. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

- Oljeprisen har holdt seg stabil det siste døgnet. I kveld norsk tid slippes det viktige rentereferatet fra Fed. Dette referatet kan gi hint om renten i USA vil heves i desember eller ikke, fortsetter Berntsen.

Før børs har blant annet Aker levert kvartalstall.

Verdifall i Aker
Fallende oljepris bidro til at verdiene i det Kjell Inge Røkke-dominerte investeringsselskapet krympet i tredje kvartal.

I løpet av kvartalet falt den verdijusterte egenkapitalen i Aker og holdingselskapene med 10 prosent, tilsvarende 2,1 milliarder kroner, til 18,9 milliarder kroner, opplyser Aker onsdag.

- Dette årets gunstige utvikling i Akers verdier tok en pause i tredje kvartal ettersom oljeprisen falt på nytt, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen.

Aksjekursen til Aker var samtidig ned 12 prosent i perioden, mot et fall på 7,5 prosent i hovedindeksen på Oslo Børs.

Regnskapet for Aker og holdingselskapene viser et underskudd førskatt på 570 millioner kroner for kvartalet, mot et inderskudd på 276 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Verdiendringer i aksjeinvesteringer og mottatt utbytte påvirker resultatene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag