NA24.no


Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne ned 0,1 prosent onsdag.
Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne ned 0,1 prosent onsdag. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Analysesjef: Slik åpner børsen

Venter rolig start på Oslo Børs onsdag.

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne ned 0,1 prosent onsdag.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 44 dollar per fat i morgentimene, lite endret siden i går ettermiddag.

- Jakten på terroristene etter fredagens hendelse i Paris fortsetter med full styrke. Dette vil kunne prege en del investorer i fra dag til dag. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

- Oljeprisen har holdt seg stabil det siste døgnet. I kveld norsk tid slippes det viktige rentereferatet fra Fed. Dette referatet kan gi hint om renten i USA vil heves i desember eller ikke, fortsetter Berntsen.

Før børs har blant annet Aker levert kvartalstall.

Verdifall i Aker
Fallende oljepris bidro til at verdiene i det Kjell Inge Røkke-dominerte investeringsselskapet krympet i tredje kvartal.

I løpet av kvartalet falt den verdijusterte egenkapitalen i Aker og holdingselskapene med 10 prosent, tilsvarende 2,1 milliarder kroner, til 18,9 milliarder kroner, opplyser Aker onsdag.

- Dette årets gunstige utvikling i Akers verdier tok en pause i tredje kvartal ettersom oljeprisen falt på nytt, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen.

Aksjekursen til Aker var samtidig ned 12 prosent i perioden, mot et fall på 7,5 prosent i hovedindeksen på Oslo Børs.

Regnskapet for Aker og holdingselskapene viser et underskudd førskatt på 570 millioner kroner for kvartalet, mot et inderskudd på 276 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Verdiendringer i aksjeinvesteringer og mottatt utbytte påvirker resultatene.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere