NA24.no

Analysesjef: Slik åpner Oslo Børs


Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne «relativt flatt» tirsdag.
Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne «relativt flatt» tirsdag. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Spår rolig start på børsen tirsdag.

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne «relativt flatt» tirsdag.

I oljemarkedet handles referansekontrakten på nordsjøoljen for 47,3 dollar per fat, lite endret siden i går ettermiddag.

- De kinesiske inflasjonstallene kom inn lavere enn ventet i natt. Når det er sagt, lavere inflasjon gir økt sannsynlighet for rentekutt, noe som er positivt for aksjemarkedene. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet på nattens makrotall, dog det skyldes hovedsakelig at de europeiske og amerikanske børsene falt i går, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

Før børs har blant annet lakseoppdretteren Norway Royal Salmon og Opera levert kvartalsresultater.

Senker forventningene
Opera fikk inntekter på 149 millioner dollar i tredje kvartal, en vekst på åtte prosent fra tilsvarende kvartal i fjor.

I samme periode falt justert brutto driftsresultat (EBITDA) til 28 millioner dollar fra 34 millioner dollar. Det er likevel på linje med estimater innsamlet av SME Direkt om et resultat på 27 millioner dollar.

For hele inneværende år venter nå Opera inntekter på 590-600 millioner dollar, mens justert EBITDA ventes på 104-108 millioner dollar.

Guidingen er dermed senket sammenlignet med andrekvartalsrapporten, hvor selskapet presenterte forventninger om inntekter på 600-618 millioner dollar og justert EBITDA på 108-118 millioner dollar for 2015.

Bedring
Større volum og høyere priser løfter driftsinntekter og resultat for lakseoppdretteren Norway Royal Salmon (NRS) i tredje kvartal.

Samtidig preges resultatet avkostnader knyttet til fiskesykdom.

I kvartalet slaktet NRS et volum på 6.519 tonn sløyd vekt, en oppgang på syv prosent fra tilsvarende periode i fjor.

I kvartalet økte inntektene til 776 millioner kroner fra 527 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens det operasjonelle driftsresultatet steg til 23 fra minus 15 millioner kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere