Analysesjef spår fall på Oslo Børs

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne med et fall på 0,24 prosent mandag.

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne med et fall på 0,24 prosent mandag.

- Terrorfrykten vil prege de europeiske børsene.

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne med et fall på 0,24 prosent mandag.

- De asiatiske børsene startet uken i rødt i kjølvannet av terrorangrepene i Paris fredag. Vi venter at terrorfrykten også vil prege de europeiske børsene i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

- Oljeprisen står i 44,8 dollar, svakt opp fra nivåene i forrige uke, legger Berntsen til.

Oppkjøp
Før børs melder Det norske oljeselskap at det kjøper Premier Oil Norge AS for et kontantvederlag på 120 millioner dollar på gjeldfri basis, tilsvarende rundt 1 milliard kroner.

Transaksjonen, som omfatter Premier Oil plc's norske eierandeler, må godkjennes av norske myndigheter, og er forventet fullført ved årsskiftet, opplyser Det norske, som er kontrollert av Kjell Inge Røkkes Aker.

- I tillegg til det nylig gjennomførte kjøpet av Svenska Petroleum Norge, er kjøpet av Premier i Norge en tilvekst som ytterligere understreker vår sterke tro på, og forpliktelse til norsk sokkel», sier adm. direktør i Det norske Karl Johnny Hersvik.

Med selskapet følger operatørskapet på Vette-utbyggingen med de tilstøtende lisensene Mackerel og Herring (50 prosent eierskap), en ikke-operert eierinteresse i Frøy-feltet (50 prosent) og syv letelisenser i Nordsjøen, opplyser Det norske.

Vil sluke konkurrenten
Avance Gas Holding varsler et frivillig tilbud på alle aksjene i Aurora LPG, med oppgjør i aksjer.

Rederiet tilbyr 0,574 aksjer i Avance Gas for hver aksje i Aurora LPG.

Med utgangspunkt i Avances sluttkurs fredag på 104,5 kroner, gir tilbudet en implisitt kurs per aksje i Aurora LPG på 60 kroner.

Tilbudet verdsetter Aurora LPG til 1.729 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.