*Nettavisen* Økonomi.

Analysesjef spår nedgang på Oslo Børs

Oslo Børs vil åpne med fall fredag, tror Netfonds. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Laveste oljepriser siden august er dårlig nytt for børsen.

13.11.15 09:28

Etter nye fall i oljeprisene tror Netfonds Oslo Børs vil åpne ned 0,8 prosent fredag.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 44,1 dollar per fat i morgentimene, ned rundt en dollar siden i går ettermiddag, i kjølvannet av statistikk som viste stigende amerikanske oljelagre.

- Oljeprisen fortsatte nedover også i går og handles nå til 44 dollar per fat. Oljen nærmer seg dermed de lave nivåene fra august måned. Når det er sagt, prisfallet skyldes flere forhold, deriblant at dollaren fortsetter å styrke seg i påvente av at Fed skal heve renten. I tillegg er tilbudsoverskuddet i markedet fremdeles stort. Både de asiatiske og amerikanske børsene endte ned på dette, skriver analysesjef Roger Berntsen i lNetfonds i en kommentar.

Olav Thon løfter overskuddet
Før børs har blant annet Olav Thon Eiendomsselskap levert kvartalsresultater.

For kvartalet endte netto leieinntekter på 506 millioner kroner, mot 502 millioner i tilsvarende periode i fjor, mens driftsresultatet steg til 1,359 milliarder kroner fra 922 millioner.

I tredje kvartal økte verdien av investeringseiendommene med 785 millioner kroner.

- Økt markedsverdi forklares i stor grad av lavere avkastningskrav på eiendomsporteføljen, som følge av høy etterspørsel etter næringseiendom som investeringsobjekt, skriver selskapet.

Samtidig steg resultatet før skatt med 23 prosent til 762 millioner kroner i perioden.

Høy etterspørsel etter næringseiendom vil det være også i tiden fremover, venter selskapet.

- Den store etterspørselen etter næringseiendom både fra norske og internasjonale investorer fortsatte i 3. kvartal og bidro til økte priser på næringseiendom. Det forventes fortsatt lave renter, og det antas at den høye etterspørselen vil vedvare også i tiden fremover.

Nye nøkkeltall
På makrosiden er det klart for de første estimatene for BNP-veksten i eurosonen i dag, mens det fra USA kommer nye detaljhandelstall og forbrukertillitstall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag