*Nettavisen* Økonomi.

Analysesjef spår oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs på høsten.

Oslo Børs på høsten. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Subsea 7 slår forventningene, svakt som varslet fra Lerøy.

Nettmegleren Netfonds tror Oslo Børs vil åpne opp rundt 0,3 prosent onsdag.

- Den europeiske sentralbanksjefen, Mario Draghi, skal holde en tale i London i dag. Markedet venter at Draghi skal signalisere ytterligere stimulanser, noe som er positivt for aksjemarkedene. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet onsdag, til tross for oppløftende «Retail sales» -tall fra Kina, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

Les også: Kinas fabrikker bremser

I oljemarkedet omsettes nordsjøoljen for 47,9 dollar per fat i morgentimene, opp rundt en halv dollar siden i går ettermiddag.

Før børs har blant annet Lerøy Seafood og Subsea 7 levert kvartalsresultater.

Slår forventningene
Tross betydelig lavere inntekter kan oljeserviceselskapet Subsea 7 vise til bedre resultater enn analytikerne ventet i tredje kvartal.

For kvartalet falt inntektene med 37 prosent til 1,2 milliarder dollar, etter lavere aktivitet som følge av oljeselskapenes investeringskutt.

Det justerte brutto driftsresultatet (EBITDA) falt til 351 fra 426 millioner dollar, likevel bedre enn forventningene på 248 millioner i en undersøkelse fra SME Direkt.

Lenger ned i regnskapet havnet resultatet før skatt på 241 millioner dollar, mot 281 millioner i fjor, mens det var ventet 141 millioner dollar.

Svakt som varslet
Høyere kostnader spiser av resultatet til lakseoppdretteren Lerøy Seafood i tredje kvartal.

Som tidligere varslet falt det operasjonelle driftsresultatet til 253 millioner kroner, fra 303 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

- Driftsresultatet for tredje kvartal 2015 bærer preg av utfordringer i ørretmarkedet knyttet til konsekvensen av vedvarende politiske handelshindringer, samt forsert utslakting av laks med lavere prisoppnåelse og høyere uttakskost, sier konsernsjef Henning Beltestad i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.