NA24.no

Analytiker: Norwegian har råd til streik

Ifølge finansanalytiker i Handelsbanken har Norwegian-sjef Bjørn Kjos penger nok til å overleve en streik.
Ifølge finansanalytiker i Handelsbanken har Norwegian-sjef Bjørn Kjos penger nok til å overleve en streik. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)
Norwegian vil overleve en streik, men Bjørn Kjos kan komme til å selge fly for å finansiere de videre investeringsplanene, mener analytiker.

- Norwegian har mulighet til å selge fly til en tredjepart og leie dem tilbake, og på den måten få frigjort kontanter. Man skal også huske på at streiken kommer i lavsesongen, samtidig som selskapet har kontanter i balansen, sier analytiker Dan Togo Jensen i Handelsbanken Capital Markets i København til Finansavisen.

Han tror ikke at Norwegian kommer til å be aksjonærene om penger for å holde selskapet i luften, til tross for at en langvarig streik kan være svært kostbar.

Norwegian hadde en kontantbeholdning på rundt 2 milliarder kroner ved utgangen av 2014.

Onsdag trappes pilotstreiken opp kraftig, og rundt 650 piloter vil være omfattet av streiken. Det får store konsekvenser for flytrafikken, og tirsdag ga Norwegian beskjed om at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere