NA24.no

Dersom Telenor skulle bli presset til å selge andelen i Vimpelcom nå vil det koste minst sys milliarder kroner, ifølge analytiker.
Dersom Telenor skulle bli presset til å selge andelen i Vimpelcom nå vil det koste minst sys milliarder kroner, ifølge analytiker.

Analytiker: Telenor-exit vil koste 7 milliarder

Sist oppdatert:
Telenors VimpelCom-aksjer ser bare ut å være mulig solgt til spottpris, ifølge analytikere.

Stormen rundt Telenors eierskap kommer på et verst mulig tidspunkt. VimpelCom er nemlig inne i sin største krise på lenge, skriver Finansavisen fredag.

Russisk økonomi er i knestående etter at Vesten har svart med økonomiske sanksjoner på Putins inntog på Krim og i Øst-Ukraina. Det russiske aksjemarkedet og rubelen har stupt i verdi, og vestlige investorer har trukket seg ut.

VimpelCom sliter med svak vekst i Russland og enorm gjeld etter oppkjøp Telenor stemte imot. VimpelCom strupet derfor utbyttet i januar i år, og markedsverdien er halvert så langt i 2014.

At Telenor i alle år er blitt overkjørt av sin russiske medeier Altimo, synes å gå under radaren når kritikken nå hagler mot Telenors representanter i VimpelCom-styret, skriver Finansavisen.

Analytiker Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets anslår at Telenor i dag, med et Russland og et VimpelCom i krise og aksjekursen på all-time low, ville måtte gi minst 20-30 prosent rabatt hvis de vil selge. Det tilsvarer en rabatt på opptil syv milliarder kroner.

– Hvem skal kjøpe? Du kan jo sette opp et salgsskilt for en stor aksjepost i et selskap der en russisk oligark har tilnærmet total kontroll. Det finnes ingen kjøpere, såfremt du ikke selger til betydelig rabatt, sier teleanalytiker Espen Torgersen i Carnegie til Finansavisen.Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere