NA24.no

Anbefaler Funcom og StatoilHydro

Meglerhus mener både StatoilHydro og Funcom er for billige.

Orion Securities mener det er et misforhold mellom oljepris og aksjekursen til StatoilHydro. Det skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

NA24 - din næringslivsavis

- StatoilHydro har det siste året steget mye mindre enn oljeprisen, og som en følge av dette handles aksjen nå til en historisk lav forward P/E (pris over inntjening) på 6. Til sammenligning er gjennomsnittlig historisk P/E på 10, skriver Orion.

- Gunstig
De mener at det er et klart misforhold mellom hvordan aksjemarkedet verdsetter olje og hvordan råvaremarkedet priser olje. Dette skaper et gunstig risk/reward-forhold i StatoilHydro.

Ikke siden 2003 har StatoilHydro vært billigere sammenlignet med oljeprisen.

- Det er ikke vanskelig å argumentere for aksjekurser på 200-250 kroner om dagens oljepris legges til grunn, skriver Orion i sin morgenrapport.

StatoilHydro blir dermed innlemmet i modellporteføljen til Orion Securities. Det samme blir Funcom. Ut ryker Kongsberg Automotive og Sevan Marine.

- Barnesykdommer går over
Meglerhuset mener Funcom har falt for mye fra toppnivået i mai.

- Vi kan ikke se at de fundamentale forholdene har endret seg så mye at det forsvarer et slikt kursfall. Vi forventer at et maksimalt antall brukere på 1,2 millioner for Age of Conan. Dette impliserer i våre modeller et DCF-basert fair value-anslag på 56 kroner per aksje, skriver Orion.

De venter at Funcom vil kunne rette barnesykdommene i programvaren til Age of Conan.

- Funcom handles til en P/E på 7,3 for i år fallende til 2,1 neste år. Med slike estimater sier det seg selv at oppsiden er stor. Det er også risikoen om den forventede spilleroppslutningen ikke materialiserer seg, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere