Anbefaler riggbud

Foto: (SCANPIX)

Et enstemmig styre i riggselskapet Odfjell Invest anbefaler budet fra søstre.

Styret i Odfjell Invest anbefaler budet fra Odfjell-søstrene Helene og Mariannes selskap ASEO International. Det opplyser riggselskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Det var et enstemmig styre som har kommet med uttalelsen og vurderingen de er pliktig til. Styreleder Ketil Lenning og styremedlem Kjetil Grønskag erklærte seg inhabile og frastod fra å delta i vurderingsarbeidet. First Securities ble hentet inn som rådgiver i forbindelse med det pliktige budet fra Odfjell-søstrene, og de kommer frem til at budet på 20 kroner per aksje er «fair», selv om det ligger i den nedre enden av intervallet av hva som er riktig prising.

Full kontroll
Siden selskapet ikke har noen ansatte vil det ikke ha noen innvirking på de ansatte og dermed ikke noe å si for hvor selskapet er lokalisert.

Odfjell Invest-styret har ikke blitt kontaktet av en tredje part som har indikert en interesse i å legge inn et konkurrerende bud. De har heller ikke invitert til det, siden styret mener det er vanskelig å få et konkurrerende bud så lenge ASEO International eier over 70 prosent.

Tror ikke på andre bud
Styret tror ikke på at det kommer noe annet bud fra en tredje part og anbefaler dermed de gjenværende aksjonærene å slå til på tilbudet fra ASEO International. De advarer også mot konsekvensene å bli værende igjen som minoritetsaksjonær.

Det er nettopp verdsettelsen John Fredriksens Seadrill ikke er fornøyd med. Dermed truer det med å bli sittende som minoritetsaksjonærer i begge riggselskapet. Gjennom forwardkontrakter kontrollerer Seadrill 10,01 prosent av Odfjell Invest og har dermed nok til å forhindre en eventuell tvangsinnløsning. Tidligere har Seadrill kjøpt opp et annet riggselskap i Odfjell-sfæren med samme navn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.