NA24.no

Anbefaler Terra-kutt

Sist oppdatert:
Anerkjent pensjonsrådgiver anbefaler kundene sine å kaste Terra på dør.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det frittstående konsulentselskapet Pensjon og Finans AS har lenge anbefalt sine kunder, som består av pensjonskasser, større stiftelser og institusjonelle investorer, å benytte seg av Terra Fondsforvaltnings sine tjenester.

NA24 - din næringslivsavis

De gjør de ikke lengre.

Partner i selskapet, Espen Kløw, sier til NA24 at de tidligere har vært svært positive til varene som Terra leverer. Kløw trekker blant annet frem at rentemiljøet i dette selskapet har vært særlig sterkt.

- Renome-risiko
Men etter at problemene med de fire nordlandskommunene, det som i dag heter Terra-skandalen, har rådgivningsselskapet valgt å ta en ny vurdering av Terra som leverandør til sine kunder.

- Vi gjorde enda en vurdering og anbefalte alle kundene å flytte, sier Kløw til NA24.

Han begrunner det med to forhold:

- Kundene våre er ikke tjent med å bli assosiert med det systemet og mange av kundene våre er offentlige, sier Kløw. Renommeet og merkenavnet til Terra har fått en alvorlig knekk etter skandalen.

- Fokus
- Vi er nå redd for at fokus i Terra Fondsforvaltning også kan være andre steder i forbindelse med opprydningen av saken, sier Kløw, som peker på at god forvaltning av obligasjonsprodukter krever en høy grad av kontinuitet.

Kløw vil ikke si hvor mange institusjoner som har fulgt rådene hans, men det skal dreie seg om noen. Fra før er det kjent at Sandefjords kommunale pensjonskasse fredag trakk ut 340 millioner kroner fra Terras forvaltning.

Les mer her: Terra mister storkunde

Terra har ikke svart på NA24s henvendelser i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere