*Nettavisen* Økonomi.

Åndenes makt er tilbake

Lene Ranehag og Tom Strømness Foto: TVNorge

TVNorge klare for å gi deg høstgrøss.

03.10.11 11:48

Den grufulle arbeidsulykken ved en pølsefabrikk i 2005 er utgangspunktet for høstpremieren på Åndenes makt, et av TVNorges mest sette programmer.

Det var i mars 2005 at produksjonssjef Ove Karlsen falt ned i en av maskinene på Åkeberg-Skoglunn Pølsemakeri. 40-åringen omkom, antakelig momentant. De ansatte ved pølsefabrikken har opplevd uforklarlige hendelser etter den tragiske arbeidsulykken, og førstkommende søndag vil Åndenes makt på TVNorge forsøke å finne ut om det er en sammenheng mellom disse hendelsene.

Nettavisen var blant de som skrev om ulykken i 2005

Den grufulle historien fra pølsemakeriet er utgangspunktet for sesongpremieren på Åndenes makt, som sendes på TVNorge søndag kl. 21.30. Episoden er spilt inn i samråd med familien til den omkomne.

Utover høsten får vi 11 historier som kan få de fleste til å grøsse i høstmørket, uansett hva man måtte velge å tro på. Foruten de klarsynte, Lene Ranehag, Lilli Bendriss og Gro Helen Tørum, blir det også en gjesteopptreden av Elisabeth Gimsøy - vinner av Jakten på den 6. sans i 2009 og den internasjonale Psychic Challenge International året etter.

Tom Strømnæss er programleder for den populære serien.

- Når alle mulige rasjonelle teorier er etterprøvd, står vi igjen med de forklaringene som kanskje ikke er fullt så begripelige. Den økte interessen for slike fenomener er nok et tegn i tiden, som kan bidra til å forklare den enorme interessen for dette programmet, sier Tom Strømnæss i en melding.

TVNorge blir daglig kontaktet av mennesker som vil fortelle sine uforklarlige historier til programleder Tom Strømnæss. Han tar tak i noen av sakene og inviterer med seg Lena Ranehag, Lilli Bendriss og Gro Helen Tørum, som hevder å være i stand til å registrere og tolke signaler som våre fem sanser ikke oppfatter. Sammen forsøker de å finne frem til eventuelle sammenhenger. Den klarsynte får ikke noen som helst informasjon om saken, verken om hendelser, det aktuelle stedet eller de involverte.

Dette er den sjette sesongen av Åndenes makt på TVNorge. Serien er blitt svært populær på kanalen, med over 400 000 seere i gjennomsnitt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.