NA24.no

Anders oppdaget meglerens tabbe: - Tenkte bare «Hva?»

STUSSET: Anders Wang innså ganske raskt at mange av bildene som skulle skildre nærområdet på Slettaelva, egentlig viste helt andre steder i Tromsø.
STUSSET: Anders Wang innså ganske raskt at mange av bildene som skulle skildre nærområdet på Slettaelva, egentlig viste helt andre steder i Tromsø. Foto: Faksimile Finn.no/Privat
Bildekrøll for eiendomsmegler.

Nord 24: Anders Wang er for tiden på halvveis boligjakt, og er spesielt interessert etter et mulig nytt hjem på Slettaelva, hvor han er oppvokst.

Og det var lokalkunnskapen til området som fikk Anders Weng til å stusse, da han så en Finn-annonse for en enebolig på Slettaelva tirsdag.

- Det tok ikke lang tid før jeg så at det var noe merkelig med bildene av nærområdet i annonsen. Mange av dem var jo fra helt andre steder enn Slettaelva. Noen var ikke en gang tatt på Kvaløya, sier Wang til Nord24.

Foreslår jolle og rotur

Han la ut annonsen på Facebook.

– Fløyahallen er IKKE en idrettshall i nærheten av Slettaelva. Og en benk plassert midt i fjæra i Hamna? WHAT?, skrev Wang på det sosiale mediet.

For avstanden til fjæresteinene i Hamna er muligens ikke så lang i luftlinje, men er i realiteten en kjøretur på over ei mil fra Slettaelva.

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Kanskje det følger med ei jolle og noen årer. I så fall er det jo bare å ro rett over, kommenterer en Facebook-bruker muntert.

Fordel i rundkjøringen

En annen skriver at et bilde av en lekeplass som ikke eksisterer på Kvaløya, men som likevel er definert som «i nærområdet» i bildeserien i annonsen.

- Jeg hadde ikke forventet å ha utsikt over til Finnvikdalen når man sitter på en lekeplass på Slettaelva, ironiserer vedkommende i kommentarfeltet.

Wang forteller til Nord24 at han ikke har lyst til å henge ut megleren bak annonsen, men stusser over både feil med bildene og faktafeil i selve salgsteksten i annonsen.

Der beskrives blant annet den trafikale situasjonen på Kvaløysletta: «Her kjører man også motsatt av rushen om morgenen, beklageligvis til fordel for de som kommer fra Storelva etc», heter det i annonsen.

- Noe av grunnen til at det er fint å bo på Slettaelva er jo at det er nettopp beboerne der som har fordelen i morgenrushet, ikke de som kommer fra Storelva, sier Wang.

Database ga bilderot

Onsdag morgen, en ukes tid etter at annonsen ble lagt ut, ble bildene som egentlig viser andre steder i Tromsø fjernet.

Tomi Christian Johansen, ansvarlig megler og daglig leder i DNB Eiendom Tromsø, forklarer at det er datasystemene som har spilt ham et puss, da han utformet og la ut annonsen på Finn.

- Vi har en egen database med områdebilder, som vi bruker i boligannonsene. Når vi legger ut en annonse, velger vi et visst antall bilder som skal følge med resten av annonsebildene. Her har flere bilder enn tiltenkt flettet seg inn i annonsen fra bildedatabasen, sier Johansen til Nord 24.

Han legger til at ingen av de over 3.600 personene som hadde sett annonsen innen onsdag morgen hadde sagt i fra til ham om bildekrøllet.

Han forteller at meglerhusene pleier å laste opp Finn-annonsene flere ganger, dersom det gjøres mindre endringer og korrektur. Trolig er det her det har gått skeis, forklarer megleren.

- Det er nok da disse andre bildene har flettet seg inn i annonsen, sier Johansen.

- Kunne misforstås

Melgeren tar selvkritikk for formuleringen av trafikkbildet på Kvaløya.

- Jeg er jo klar over at det er Slettaelva-beboerne som har fordelen, og det er det jeg har forsøkt å formidle. Det er jo et godt salgsargument. Men jeg kunne nok formulert meg annerledes. Jeg ser at det kan misforstås, og det er beklagelig, sier megleren.

Han er enig i at det er viktig at eiendomsmeglerne har lokalkunnskapene i orden når de selger boliger ute i bydelene.

- Det er viktig å treffe på bydelsinfoen, fordi det er av stor betydning både for selger og potensielle kjøpere, sier Johansen.

Les flere saker hos Nord 24


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere