NA24.no

Andresen jr. må høyne budet

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sterkere krutt må til om Johan H. Andresen jr. skal få kloa i emballasjeselskapet SIG, sier europeiske analytikere.

Les NA24 på mobil

Fredag fremmet Ferd og det britiske investeringsselskapet CVC Capital Partners - et bud på den sveitiske emballasjeselskapet SIG. Men SIG synes ikke budet på elleve milliarder kroner er nok.

- Jeg vil ikke kommentere at SIG synes budet er for lavt, sier finansdirektør John Giverholt i Ferd til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

SIG holder hus i Sveits og har slitt noen år med inntjeningen. Men har de to siste årene forbedret seg kraftig. Siden 2004 har selskapets markedsverdi steget med mer en 60 prosent.

Avvist
Budet ligger i spennet 325 til 350 sveitsiske franc. En sveitsisk franc koster 5,24 kroner mandag. Totalt priser Ferd og Andresen Jr. de 6,5 millioner aksjene i spennet mellom 1.106 til 1.192 millioner kroner.

- Vi har levert et foreløpig bud på selskapet på drøye elleve milliarder kroner, sier Giverholt til NA24.

Det synes de europeiske analytikerne er for lavt. Tilbudet avvises også fra SIG i en pressemelding på selskapets hjemmesider.

- Etter at det vi har foretatt en due diligence av SIG, har vi sagt at vi er villige til å øke budet fra 325 sveitsiske franc per aksje til 350 sveitsiske franc per aksje, sier Giverholt.

Due diligence
Finansdirektør Giverholt sier SIG har godkjent en due diligence (se egen boks), og at de er villige til å øke budet til maksimalt 350 kroner. Han vil ikke kommentere om det er villig til å komme med et høyere bud.

- Vi har forespurt om en due diligence og fått tilslag på det av selskapet. Dette er en helt ordinært, og vi ser ikke etter noe spesielt, sier han.

Selskapet SIG frister andre oppkjøpskandidater i en pressemelding til også å foreta sin egen due diligence for å se om det er andre som er interessert.

Viktig aktør
Andresen jr. eier i dag Elopak som driver med emballasje til flytende næringsmidler som juice og melk. Han vil slå sammen disse to selskapene, siden SIG driver med en egen aseptisk produksjonsteknikk. Det betyr at man kan pakke sterilt, som er mye brukt i legemiddelindustrien.

- Hvorfor er dette selskapet viktig i Ferds portefølje?

- Selskapet er komplementært til det vi driver med fra før Elopak. Vi driver med ferskpakking, og SIG driver med aseptisk pakking. Kombinasjonen av selskapene utfyller hverandre godt, og dette vil vi utnytte, sier Giverholt.

Han sier kombinasjonen er viktig i kampen om å bli sterkere mot hovedkonkurrenten i emballasjeverden, nemlig den svenske Rausing familiens Tetra pak, som er verdens største i denne verden.

En sammenslåing mellom Elopak og SIG vil skape verdens nest største aktør innen den globale mat- og drikkevareemballasjebransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere