*Nettavisen* Økonomi.

Aner ikke hva oljeprisen blir

Analytikerne er helt i villrede for hvordan oljeprisen vil utvikle seg neste uke.

Oljemarkedet har vært svært svakt den siste uken, og da især januarkontrakten for amerikansk råolje der handelen slutter fredag.

NA24 – din næringslivsavis

Denne uken var det flere som trodde at kutt fra Opec ville sørge for at oljeprisen stoppet fallet og kanskje begynte å stige. Det skjedde ikke. Bloomberg News har undersøkt forventningene til oljeprisen neste uke blant analytikerne.

37 prosent venter fall
37 prosent av analytikerne spår at oljeprisen vil falle neste uke, mens det samme antall mener den skal stige. 27 prosent forventer at det blir små endringer. Forrige uke forventet 53 prosent at det ble oppgang.

Dermed er det helt delt om hvordan prisene vil utvikle seg. Det er stor usikkerhet i markedet ettersom man er usikker på hvor mye etterspørsel som forsvinner på grunn av de svake økonomiske tidene.

Olje i 30
I skrivende stund handles januar-kontrakten på råvarebørsen i New York til 33,44 dollar fatet, en nedgang på hele 7,7 prosent fra torsdag. Denne kontrakten opphører i kveld. For olje til levering i februar er prisen per fat 41,79 dollar fatet, en nedgang på 0,8 prosent.

Bloomberg News skriver at de amerikanske råoljelagrene økte de 11 av de siste 12 månedene, og at konsumet av drivstoff i de siste fire ukene som endte 12. desember var ned nesten fem prosent fra samme periode i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.