NA24.no

Angelil-selskap konkurs

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Teleselskapet Fortel til skifteretten.

Teleselskapet Fortel satset på bredbånds- og mobilabonnementer som de pakketerte sammen med kjøp av datamaskiner til 1 krone. Men nå er det kroken på døren for selskapet, som tidligere gikk under navnet Briiz Telecom.

NA24 – din næringslivsavis

I styret sitter de to tidligere Eltek-toppene Morten Angelil og Lars Jervan. Begge måtte forlate sine jobber i det børsnoterte IT-selskapet da de ble siktet for innsidehandel av Økokrim.

Vil selge kundene
Bostyrer Bjørn Køhler Thommessen ved advokatkontoret Brækhus Dege sier til NA24 at selskapet selv begjærte oppbud torsdag etter at styret i selskapet ikke så at de kunne fortsette videre.

Han vil ikke gå inn i hvor mange kunder selskapet har.

- Kundemassen er det viktigste aktivum i selskapet, men jeg kan si at de ikke har hatt nok kunder til å få det til å bli regningssvarende, sier Thommessen som begynte sitt arbeide med konkursen torsdag formiddag.

Han sier til NA24 at han nå vil jobbe «døgnet rundt» for å få et annet selskap til å overta kundemassen. Eksisterende kunder bør heller ikke bekymre seg for at mobil- eller bredbåndstilknytningen nå skal dø ut, sier bostyreren.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Fikk det ikke til
Styremedlem Morten Angelil sier til NA24 at selskapet Eltek Holding, der Angelil-familien er storeiere, gikk inn i en emisjon i selskapet i fjor.

- Styret og ledelsen hadde en plan de prøvde å gjennomføre. Jeg gikk selv inn i styret sent i høst. Vi fant ut at selskapet trengte penger på nytt, sier Angelil.

Han forteller videre at de forsøkte å selge ut eiendeler, men at dette viste seg å være vanskelig.

- Når vi gikk inn i styret hadde vi noen få mobiltelefonkunder, og en del vanlige fastlinjekunder som genererte en grei inntekt, men det var ikke nok, sier Angelil til NA24.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Store tap
Hvor mye Angelil-familien og eierne i Fortel har tap er ikke kjent. Bobestyrer Thommessen sier at etter det selskapet opplyser om var det en gjeld ved årsslutt på 17 millioner kroner.

- Jeg vil ikke kommentere tap i detalj, men det er ikke et morsomt oppbud. Vi snakker om mange penger, sier Angelil som sier at «det er bedre å satse på noe vi kan».

- Det var uaktuelt å skyte inn mer penger, sier Angelil.

Det lyktes ikke NA24 å få kommentar fra styreleder i selskapet, Birgitte Feginn Angelil. Heller ikke Henrik Johan Rommerud som står oppført som daglig leder i selskapet har det lykkes å nå for kommentar torsdag ettermiddag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere