*Nettavisen* Økonomi.

Angrende Liverpool-eier

Foto: (AFP/Scanpix)

George Gillett angrer på at han dro inn Tom Hicks.

13.03.08 13:10

Det kom frem under World Congress of Sports, en lederkonferanse i California sent onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Mektig upopulære
- Jeg vil si at man bør velge sine partnere med omhu. Tom Hicks er en fantastisk kar, men han har et annet syn på mediehåndteringen, sa George Gillett, ifølge Sports Illustrateds nettside.

Les også: Liverpools onkler fra helvete

I månedsvis har Liverpools eiersituasjon vært uavklart. De to amerikanske investorene er ikke pengesterke nok til å løfte klubben videre, og begge er mektig upopulære hos fansen på Anfield.

Forholdet mellom Hicks og Gillett har vært elendig etter at Hicks i et intervju innrømmet at eierne før jul pratet med Jürgen Klinsmann som erstatter for Liverpool-manager Rafael Benitez.

Ikke nok penger
George Gillett ville kjøpe Liverpool alene, men hadde ikke nok kontanter. Dermed kom Texas-baserte Hicks med på kjøpelaget.

Nå ønsker Gillett å kvitte seg med aksjene sine, og Dubai International Capital har lenge vist interesse. Forhandlingene har brutt sammen, men kan komme i gang igjen senere denne måneden. For mens sjeikene i DIC ønsker å lede klubben selv, krever Hicks å få et ord med i laget.

- Jeg tror dette er en taktisk manøver i en forhandlingssituasjon. Hicks venter og prøver å få så mye penger ut av handelen som mulig ved å frustrere DIC, sier pofessor Chris Brady ved Bournemouth University.

Han tror den arabiske investorgruppen kjøper seg inn i klubben i god tid før neste sesong.

LIVERPOOLS AMERIKANSKE EIERE:

- Tom Hicks og George Gillett tok over klubben ett års tid siden i sterk konkurranse med Dubai International Capital (DIC). Denne arabiske investorgruppen har fortsatt å vise interesse for klubben.

- ifølge Four Four Two var Hicks i fjor høst god for 5,17 milliarder kroner, mens Gilletts verdier ved oppkjøpet ble anslått til 4,74 milliarder.

- Hicks og Gillett kjøpte Liverpool med lånte penger, og refinansierte i slutten av januar med et lån på vel 3,8 milliarder (350 millioner pund).

- den amerikanske eierduoen har belastet Liverpool FC med 105 millioner pund i gjeld etter refinansieringen, mens 245 millioner er lagt inn i regnskapet til Hicks og Gilletts Kop Holdings.

- hovedproblemet til Liverpool er at det trengs milliarder av kroner til å bygge nytt stadion. I tillegg ønsker manager Rafael Benitez å investere i nye spillere. Men eierne har så langt ikke hatt nok penger å spytte inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.