NA24.no

Angrep banksjefens luksusbolig

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Vandaler gikk onsdag til angrep på utskjelt banksjefs privatbolig og Mercedes.

Onsdag morgen gikk vandaler til angrep på boligen til den tidligere sjefen for Royal Bank of Scotland, Sir Fred Goodwin.

Royal Bank of Scotland (RBS) fikk millioner av pund fra skattebetalerne for å komme seg helskinnet gjennom bankkrisen. Goodwin har vært gjenstand for sterk kritikk de siste ukene etter at han valgte å bevilge sin pensjon til en verdi av 16,9 millioner pund. Goodwin ble tvunget ut av sjefsstolen i bankkonsernet i oktober i fjor etter at det la frem et underskudd på 24,1 milliarder pund.

En gruppe har påtatt seg ansvaret for handlingene, og i morgentimene sendte de en e-post til Edinburgh News hvor de omtaler banksjefene som kriminelle, og truer med videre handlinger. Det melder avisens nettside, ifølge Dow Jones Newswires.

Vandalane knuste boligens vinduer og herpet en Mercedes S600. den store eiendommen ligger i et villastrøk utenfor Edinburgh i Skottland.

I en av e-mailene som er sendt fra adressen: bankbossesarecriminals@mail.com, lyder følgende:

«Vi er forbannet for at rike mennesker som ham gir seg selv store pengesummer og lever i luksus, mens vanlige folk er arbeidsledige og hjemløse. Dette er en forbrytelse. Banksjefer burde bli fengslet. Dette er bare begynnelsen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere