NA24.no

Foto: Scanpix/EPA

Angrep rammet oljeprisen

Sist oppdatert:
Militante nigerianere stengte rør og skrudde opp prisen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juni, 62,25 dollar. Dette er en oppgang på 1,3 prosent og 0,78 dollar. I går var WTI-oljen en periode helt nede i 60,85 dollar, som er den laveste noteringen siden 22. mars. Frontkontraktene har falt med elleve prosent på ett år.

Et fat nordsjøolje steg med 1,8 prosent eller 1,15 dollar til 65,59 dollar på råvarebørsen i London.

NA24 - din næringslivsavis

For første gang på syv sesjoner steg oljeprisen på Nymex etter at militante nigerianere skrudde igjen tre oljerørledninger.

Ledningene og en eksportterminal operert av Eni SpA ble lagt brakk etter at angrep fra den militante organisasjonen Movement for the Emancipation of the Niger Delta, MEND. Den største utenlandske oljeprodusenten som operer i det oljerike landet, Royal Dutch Shell Plc, sa 3. mai at de planlegger å åpne felt som leverer til eksportterminalen Forcados.

- Vi ser alle på de mange problemene de har i Nigeria. Det har vært en rekke kidnappinger og angrep som får sikkerhetssituasjonen der til å se ganske håløs ut. Det er fortsatt usikkert om de klarer å få Forcados opp og gå, sier råvareanalytiker Brad Samples, ifølge Bloomberg.

Bensinprisene ved pumpene i USA stiger og det markedet fokuserer på hvordan utviklingen for bensinlagrene går. Onsdag slippes de ukentlige lagertallene og oljeprisen stiger på spekulasjoner om bensinlagrene er fulle nok til å tåle den nærstående kjøresesongen.

- Markedet har vært forsiktig den siste uken på forventninger om at bensinsituasjonen vil forbedres. Vi vil snart se om den optimismen er misledende. Dersom det er en ny nedgang i bensinaksjene i morgen vil vi være i gang med kjøret, sier Phil Flynn, råvaretrader, ifølge Bloomberg.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere