NA24.no

Angrep stenger viktig oljefelt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeselskapet Royal Dutch Shell har måttet stenge det viktige Bonga-feltet i Nigeria.

Det skjer etter at den største militante gruppen i Niger-delta, Bevegelsen for frigjøring av Niger-delta (MEND), har gjennomført et angrep mot feltet som opereres av Shell.

NA24 - din næringslivsavis

Feltet som ligger omkring 40 kilometer utenfor kysten av Nigeria produserer til vanlig omkring 200.000 fat per dag.

Pressetalsmann Olav Ljosne i Shell bekrefter overfor Associated Press at angrepet har funnet sted og at feltet er stengt.

Det har vært en rekke angrep mot landbasert felt i Niger-deltaet de siste årene, mens angrep på offshoreanlegg hører til sjeldenhetene. Imidlertid har det vært en rekke kidnappinger blant annet mot supplyfartøyer i farvannene.

Angrep og streiker har de siste årene ført til at produksjonen fra Nigeria i flere perioder har vært sterkt redusert. Produksjonen fra Bonga-feltet utgjør omkring en fjerdedel av landets samlede produksjon.

Oljeprisen har steget torsdag formiddag som følge av angrepet, og i London lå prisen på et fat nordsjøolje for levering august på 136,35 dollar ved 10-tiden norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere