*Nettavisen* Økonomi.

Angsten tar Wall Street

Arbeidsmarkedet viser svakheter og skaper frykt for den økonomiske veksten.

Usikkerheten er fortsatt stor i aksjemarkedet. Det vises i kontraktshandelen på Wall Street. I påvente av at redningsaksjonen til de amerikanske myndighetene godkjennes satser investorene på et fall på børsene i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Futurene til S&P 500-indeksen blir sendt ned 1,4 prosent. Nasdaq-futuren blir senket 1,2 prosent, mens futuren til Dow Jones-indeksen faller over 1 prosent.

Rentemarkedet viser at det stadig blir dyrere å låne penger. Nå er det frykt for hva denne ekstra kostnaden vil påføre næringslivet og selskapene. Tilgangen på penger er blitt kraftig redusert i finansuroen.

Den amerikanske giganten General Electric faller tungt i førhandelen. Selskapet skal hente inn friske penger og vil utstede 12 milliarder dollar i nye aksjer. Nå farer spekulasjonene rundt hva som blir kursen de for solgt aksjene for. Ifølge Bloomberg vil prisen ligge i området 22,25 og 22,50 dollar per aksje, noe som innebærer en rabatt på 9 prosent i forhold til sluttkursen onsdag.

Superinvestor Warren Buffetts Berkshire Hathaway kjøpte i går 3 milliarder dollar i GE på warrants og innløsningskursen på de kontraktene tilsvarer 22,25 dollar per aksje.

Nye arbeidstall skaper også bekymringer for situasjonen i den amerikanske økonomien. Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd steg med 1.000 personer til 497.000 i forrige uke. Det viser ferske tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Dette er det høyeste antallet siden tiden etter terrorangrepene i New York i september 2001. Analytikerne ventet at antall førstegangssøkere ville falle med 18.000 til 475.000, ifølge Bloomberg News. Samtidig steg den videreførte ledigheten med 48.000 søkere til 3.591.000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.