Gå til sidens hovedinnhold

Anker DN-dom til Høyesterett

Lege hevder han ble ærekrenket, og vil dra Dagens Næringsliv inn for Høyesterett.

Eivind Borna saksøkte avisen for ærekrenkelse i den såkalte legejuks-saken, der psykolog John Sandstrøm og psykiater Pål Herlofsen i høst ble dømt til fengselsstraffer.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Psykologen og psykiateren har varslet at de vil anke dommen fra lagmannsretten, etter at de også tapte i tingretten.

Les også:I fengsel for legejuks

Vant og tapte i retten
En DN-journalist under skjult identitet ble henvist til lege Borna av Sandstrøm, som sendte journalisten tilbake til psykolog Sandstrøm for behandling. Borna, som ble navnvgitt og avbildet, følte seg uthengt som del av er korrupt legenettverk, og krevde oppreisning for ærekrenkelser. Han fikk medhold i tingretten, men tapte i lagmannsretten. Nå kreves legen for 235.000 kroner i saksomkostninger, men anker dommen til Høyesterett.

- Vi anker på bevisbedømmelsen og rettsavgjørelsen. Vi oppfatter dommen som feil og at lagmannsretten ikke har forstått det tingretten har forstått. Nå vil vi ha Høyesteretts avgjørelse, sier advokat Knut Martin Andreassen til NA24 Propaganda.

- En viktig dom
Mens Dagens Næringsliv og fire ansatte der i tingretten ble dømt til å betale til sammen 390.000 kroner i oppreisning og 333.640 kroner i saksomkostninger og advokatbistand, ble alle frikjent i lagmannsretten for et par uker siden.

Isteden ble lege Eivind Borna idømt å betale 234.814 kroner i saksomkostninger for runden i lagmannsretten, mens partene selv ble dømt til å dekke saksomkostningene i tingretten.

- Dette er en viktig dom som befester pressens mulighet til å avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet, sa featureredaktør Gry Egenes til sin egen avis da dommen i lagmannsretten kom.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken