NA24.no

Anker mot eks-idrettstopp

Sist oppdatert:
Idrettsstyret anker dommen i arbeidsrettssaken mot Ivar Egeberg.

Det ble klart etter et telefonmøte i idrettsstyret torsdag ettermiddag.

NA24 – din næringslivsavis

- Anken er først og fremst av juridisk karakter, sier idrettspresident Tove Paule.

- Men i vår vurdering ligger også hensynet til de over 100 medarbeidere som mistet jobben som følge av de økonomiske forhold som daværende generalsekretær Ivar Egeberg hadde det administrative ansvaret for.

Tap til 600.000
Egeberg vant frem i arbeidsrettssaken som verserte for Oslo tingrett i slutten av januar.Tapet i tingretten resulterte i et krav mot Idrettsforbundet på 600.000 kroner i erstatning, renter og saksomkostninger.

- Nå hadde jeg håpet det var slutt. Dommen var krystallklar, men nå blir det å bite tennene sammen og kjøre løpet videre. Jeg kan ikke gi meg på dette, sier en overrasket Egeberg da NA24 overbringer ham nyheten.

Et enstemming idrettsstyre mener at tingretten tar feil når den legger til grunn at daværende Idrettspresident Kjell O. Kran opptrådte på vegne av styret da han ba Egeberg gå av som generalsekretær, heter det på Idrettsforbundets hjemmeside.

- Knusende dom
Kran hadde ikke fullmakt, og Egeberg måtte som generalsekretær, vite at det var Idrettsstyret som hadde kompetanse til å avslutte hans ansettelsesforhold. Idrettsstyret er av den klare oppfatning at Egeberg selv sa opp sin stilling, og da har han ikke krav på etterlønn, hevder forbundet.

- I en sivil sak har enhver tapende part rett til å anke. Men jeg hadde ikke forventet at idrettsstyret ville bruke rettigheten etter den knusende dommen, sier Egebergs advokat, Bjørn Stordrange.

Som har følgende kommentar til idrettsstyrets ankeargumentasjon.

- Dette er blitt prøvd og forkastet med gode begrunnelser i tingretten.

Tapte 75 mill.
Idrettsstyret er videre av den oppfatning at det forelå grunnlag for avskjed av Egeberg på det tidspunkt han fratrådte. Også dette tilsier at han ikke hadde krav på etterlønn, heter det på forbundets nettside.

Under saken sa flere vitner at tidligere idrettspresident og banktopp Kjell O. Kran ga eks-generalsekretæren sparken for vel fire år siden. Både Kran selv og eks-Olympiatoppen-sjef Bjørge Stensbøl støttet Egebergs versjon.

Og offentligheten fikk for første gang innsyn i maktkampen og valgene som ble gjort på bakrommet da Idrettsforbundet (NIF) nesten gikk konkurs i februar 2004. I kjølvannet av Egebergs avgang dukket det opp et tap på vel 75 millioner.

- Realt å få sparken
Egeberg krevde fem måneders etterlønn (75.000 kroner per måned), renter og dekning av sakskostnader på vel 100.000. Samlet kostnad for Idrettsforbundet: 600.000 kroner.

- Jeg er en offensiv kar, og selv om det var tungt å få sparken, så var det helt realt. For jeg var for offensiv. Men det har kommet frem en del feilaktige beskyldninger, blant annet at jeg hadde dobbel lønn fra Idrettsforbundet og Ontarget. Dette er nå avklart, sa Egeberg etter at dommen kom i forrige måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere