*Nettavisen* Økonomi.

Anker SAS-dommen

Konkurransetilsynet gir seg ikke, og anker dommen mot SAS der de slapp millionbot.

15.08.06 15:02

Les NA24 på mobil

Konkurransetilsynet anker nå dommen fra Oslo Tingrett. Retten ga ikke Konkurransetilsynet rett til å gi SAS en bot på 20 millioner kroner.

- Vi registrerer at staten velger å gå videre med denne saken. Ytterligere kommentarer kommer når vi får mer informasjon, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

- Feil av retten
- Vi synes konklusjonen er feil, og finner det riktig å ta den videre til lagmannsretten, sier avdelingsdirektør Eivind Kloster-Jensen i Konkurransetilsyet til NA24.

Hva er det dere mener er feil i den forrige dommen?

- Vi går ikke inn på det nå, og vil ta dette opp i lagmannsretten, sier Kloster-Jensen.

- Tvang Coast Air ut
Den 6. juni 2005 vedtok Konkurransetilsynet å gi SAS et gebyr på 20 millioner kroner for brudd på § 11 i Konkurranseloven. Begrunnelsen for vedtaket var at SAS hadde misbrukt sin dominerende stilling ved å drive utilbørlig underprising på ruten Oslo–Haugesund. Ifølge vedtaket var resultatet av dette at SAS sin konkurrent Coast Air var tvunget til å forlate ruten.

LES MER: Fikk 20 millioner i bot

SAS saksøkte staten ved Konkurransetilsynet fordi selskapet ikke aksepterte gebyret. Den 28. juli falt dommen der Oslo tingrett konkluderer med at SAS ikke brøt konkurranseloven og derfor opphevet Konkurransetilsynet sitt vedtak, skriver Tilsynet i en melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag