NA24.no

Anker Svea-dommen

Sist oppdatert:
Store Norske krever ytterligere 140 mill. etter gruvebrannen.

Store Norske på Svalbard er ikke fornøyd med Nord-Troms tingretts avgjørelse i desember. Da ble det bestemt at kullselskapet skulle få utbetalt 590 millioner kroner fra forsikringsselskapene etter brannen i Svea for over to år siden.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder NRK.

Selskapet mener derimot at utbetalingen er for lav, og anker derfor deler av dommen. Nå krever de ytterligere 140 millioner kroner.

- Bakgrunnen er blant annet kostnadene vi har hatt ved avbruddet etter brannen og regningen etter redningsarbeidet, sier styreleder i Store Norske, Bård Mikkelsen til NRK.

Til motanke
Advokat Jan B. Jansen som representerer forsikringsselskapene sier til NRK at de vil levere en motanke på de områder der de ikke fikk medhold i tingretten. Dermed kan det gå mot full lagmannsrettsbehandling.

Største forsikringssak noensinne
Gruvebrannen i Svea Nord på Svalbard startet 30. juli 2005. Flere måneder gikk før brannen ble slukket. Først 22. april i fjor kom produksjonen i gang for fullt igjen.

Ingen personer kom til skade i gruvebrannen, men brannen krevde materielle skader for opp mot en milliard kroner.

Totalt er det brukt over 7,2 millioner kroner i advokathonorarer. Det gjør forsikringssaken til den største på norsk jord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere