Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Anmelder advokater for salget av «Niceland»

Ingunn Røyseland ble kastet ut av sin bolig på Gråten i Skien i oktober i fjor. Nå tvangsselges huset hennes.
Ingunn Røyseland ble kastet ut av sin bolig på Gråten i Skien i oktober i fjor. Nå tvangsselges huset hennes. Foto: Inge Fjelddalen (Telemarksavisa)
Ingunn Sigurdsdatter har varslet at hun kommer til å anmelde advokatene som gjennomfører tvangssalget av huset i Skien.

(TA.no): Det er nå klart at salget av huset i Skippergata i Skien blir gjennomført i løpet av kort tid. Sigurdsdatter selv kaller eiendommen for staten Niceland.

- Banken har godtatt budet. Det må gjennom en runde i retten siden dette er et tvangssalg, sier advokat Magne Dyrland.

I en kommentar til TA forteller Ingunn Sigurdsdatter at hun kommer til å politianmelde advokatfirmaet Wexels i forbindelse med tvangssalget.

- Wexels er informert om at han blir politianmeldt og at det er et ulovlig salg. Det betyr at det juridiske ansvaret hviler på Wexels. Det er det viktig at han informerer om dette ved et salg, skriver Sigurdsdatter.

Lang tid

Advokat Magnus Haugstoga hos Wexels forteller at mange har vært interessert i huset, men at flere har falt av under veis fordi salgsprosessen har tatt så lang tid.

- Ja det er mange som har funnet seg noe annet i stedet fordi dette har tatt så lang tid, forteller han. Huset har ligget ute for salg et års tid, men blant annet på grunn av tvangsutkastelsen av Sigurdsdatter har salget tatt mye lenger tid enn først beregnet.

Det er banken som har begjært huset tvangssolgt.

LES OGSÅ: Her kastes Ingunn ut av sitt eget hjem

LES OGSÅ: Meldte seg ut av Norge

Under prisantydning

Nå har det kommet inn et bud 250 000 under prisantydningen på 2,5 millioner kroner for det hvite huset i Skippergata i Skien. Advokaten bekrefter at det nå går mot et salg.

- Det er selvsagt opp til banken om de vil godta budet, sier Haugstoga. Banken begjærer huset tvangssolgt fordi Sigurdsdatter ikke har betalt lån og avdrag på eiendommen.

De nye eierne vil trolig kunne flytte inn i boligen i løpet av et par måneder. Sigurdsdatter nektet å flytte fra det lille trehuset i Skippergata og hun ble til slutt kastet ut med hjelp fra politiet.

Tok makten

- Det det handler om i dag har ingenting med banken å gjøre. Det handler om at den norske stat vil ta makten tilbake over oss i «Niceland», og det kan dere ikke gjøre, sa Ingunnsdatter da hun ble kastet ut 20.oktober i fjor.

Sigurdsdatter som tidligere het Ingunn Røiseland kunngjorde tidligere på året at eiendommen ikke lenger var en del av Norge, men en egen stat med navnet Niceland. Hun nektet derfor å betale skatter og kommunale avgifter. I 2012 leverte hun fra seg passet og ble statsløs.

Les flere saker i Telemarksavisa her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!