*Nettavisen* Økonomi.

Anmelder svindel etter smell

Forsikringsselskapet Protector har anmeldt forsikringssvindel etter eksplosjon i Gulen.

17.06.09 13:52

Mandag denne uken anmeldte forsikringsselskapet Protector mulig forsikringsbedrageri til Økokrim.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Saken er relatert til etterfølgende forhold i forbindelse med forsikringsoppgjøret etter eksplosjonen i Sløvåg i mai 2007. Da gikk anlegget til det som het Vest Tank AS i luften etter ulovlig deponering av farlig miljøavfall. Tre personer ble onsdag tiltalt av Økokrim for blant annet miljøkriminalitet. Tidligere styreformann i Vest Tank, som i dag heter Alexela Sløvåg, er tiltalt for forsikringsbedrageri.

Les mer: Tre tiltalt i Vest Tank-saken

Forsikringsbedrageriet skal være på minst 3,7 millioner kroner i forbindelse med kjøp av to tanker etter eksplosjonen, melder Økokrim.

Den tidligere styreformannen skal ha opplyst til forsikringsselskapet at tankene kostet 8,6 millioner kroner, og holdt skjult at et selskap der han var eier like før hadde kjøpt tankene for 4,3 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oppdaget svindel
Fredrik Messel i Protector Forsikring bekrefter at beløpet som Kripos har gått ut med i forbindelse med anmeldelsen av mulig forsikringssvindel, ligger i størrelsesorden 3,7 millioner kroner.

Messel er direktør for Skadeoppgjør Bedrift i det børsnoterte forsikringsselskapet.

- Hvordan fant dere ut av svindelen?

- Dette er jo en sak som har gått over lengre tid fra den skaden skjedde 24. mai 2007. I den saken har vi etterlyst dokumentasjon og vi har etterprøvd denne informasjonen. På den bakgrunn har vi gått til anmeldelse om et mulig forsikringsbedrageri, sier Messel til NA24.

Vil kreve penger tilbake
Protector har fremsatt en anmeldelse av et mulig forsikringsbedrageri, men har ikke hatt et samarbeid med Økokrim i denne saken.

- Vil dere kreve erstatning og tilbakebetaling i forbindelse med denne saken?

- Det vil være naturlig at vi gjør hvis det viser seg å være et forsikringsbedrageri, sier Messel til NA24 og legger til at de ikke har noen grunn til å tro at tapet vil bli større.

I en børsmelding opplyser Protector at skaden ikke vil få stor innvirkning på resultatet

- I og med at skaden i hovedsak er dekket av Protectors reassuranseprogram så vil resultatet i andre kvartal bare i beskjeden grad bli positivt påvirket, skriver Protector.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.