NA24.no

Annenhver nordmann tror på større lommebok

Sju av ti av dem tror på romsligere økonomi de neste fire årene.
Sju av ti av dem tror på romsligere økonomi de neste fire årene. (NTB Scanpix)
Halvparten av befolkningen i Norge regner med å få mer penger å rutte med de neste fire årene, ifølge en måling som Sentio har utført for Nationen.

Annenhver person over 15 år regner med at deres økonomiske situasjon vil bedre seg de neste fire årene. Fire av ti tror økonomien deres forblir uendret, mens én av ti tror de får dårligere råd, viser Nationens distriktsbarometer.

Mest positive er unge under 30 år. Sju av ti av dem tror på romsligere økonomi de neste fire årene. Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) mener resultatet på målingen er vel urealistisk.

– Det har vært gunstige forhold for norsk økonomi de siste 10-15 årene. Vi er kanskje blitt vant til at ting går av seg selv, og at vi får mer penger mellom hendene, sier avdelingsdirektør Dag Arne Aarnes i NHO.

Han tror den økonomiske utviklingen de neste fire årene blir svakere.

– Jeg vil si at det ikke er grunn til å forvente samme forbedring av inntekt og levestandard som det har vært. Det er flere årsaker til det, blant annet fordi bytteforholdene mellom importpriser og eksportpriser i Norge har vært veldig gunstig, sier han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere