NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Annerledesbørsen

Sist oppdatert:
Røde børser i Europa, men Oslo holder seg i positivt farvann.

Etter to dager med nedgang stiger Oslo Børs som eneste børs i Europa onsdag formiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider blir hovedindeksen løftet 0,21 prosent til 412,68 poeng, godt hjulpet av styrket oljepris.

Orkan ble storm
Orkanen Gustav har nå blitt nedgradert til en tropisk storm, men har fortsatt retningen mot Mexicogolfen. Området står for 20 prosent av amerikansk oljeproduksjon og store oljeinstallasjoner er forberedt på en eventuell evakuering. I oljemarkedet venter de at det vil stor volatilitet for oljeprisen.

Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene kommer senere i ettermiddag. Her er det knyttet spenning til hvordan etterspørselen utvikler seg.

Kontrakter på nordsjøolje omsettes for 115,8 dollar per fat på råvarebørsen i London. Det er like over nivået da Oslo Børs stengte tirsdag.

Olje på topp
StatoilHydro stiger 0,74 prosent til 164,20 kroner, mens Yara blir løftet 1,25 prosent til 323 kroner.

De små oljeselskapene Questerre og Transeuro Energy stiger 13,85 prosent til 13,80 kroner og 21,33 prosent til 1,82 kroner. Oljeselskapene er partnere i forbindelse med gassutvinning i Liard-bassenget i Britisk Colombia i Canada. Nå er oljeselskapene klare for å teste nye potensielle områder og de er optimistiske til fremtiden.

Rødt i Europa
Børsbildet i Europa er langt mindre trivelig. I Tyskland faller Dax-indeksen 1,03 prosent, i London er FTSE 100 ned 0,58 prosent. CAC 40 i Paris faller 1,3 prosent. På de nordiske børsene er det heller ikke noen god dag.

I Stockholm faller OMX-indeksen 1,3 prosent, i København faller børsen 0,8 prosent mens i Helsingfors er børsen ned 1,33 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere