NA24.no

Annette (18) vinner millioner

Sist oppdatert:
Jenta fra Vestlandet har tjent 3,8 millioner kroner på poker bare siden juli.

Den talentfulle 18-åringen, som opererer under pseudonymet Annette_15, har i løpet av 2006 spilt seg opp i verdenseliten når det gjelder nettpoker. Hun er i øyeblikket rangert som den fjerde beste turneringsspilleren i verden av nettstedet PocketFives.com.

Det siste halvåret har hun vunnet 2,4 millioner kroner på turneringer på PokerStars alene. I tillegg har hun spilt inn snaut 600.000 kroner på FullTiltPoker og snaut 800.000 kroner på UltimateBet.

Det betyr at hun har vunnet 3,8 millioner kroner! Alt sammen siden juli i år.

«Jeg bygde opp kontoen min ved å spille veldig stramt, aldri bløffet og bare spilte ABC-poker»

18-åringen på diskusjonsforum

Sjekk våre pokersider

Mektig imponert
Nettavisen har forsøkt å kontakte Annette, uten hell. Vi har derfor valgt å ikke bruke hennes fulle navn i denne artikkelen.

Tidligere europamester Torstein Iversen kjenner ikke jenta selv, men er i likhet med alle andre i miljøet svært imponert over resultatene hennes.

- Resultatene vitner om at hun har potensial. Hun har allerede bevist at hun kan spille. Jeg gleder meg til å møte henne ute i Europa, for det kan ikke være lenge til hun begynner å spille live, sier Iversen til Nettavisen.

Den siste seieren kom natt til tirsdag, da hun vant en $100R-turnering med 18.630 dollar (cirka 115.000 kroner) i førstepremie.

- Virkelig imponerende! Og det viser at jenter er like gode som gutter, det er bare færre av dem. Men vi begynner å få en god del jenter i norsk poker nå, sier Iversen.

Store turneringer
Gevinstene har stort sett kommet i denne typen turneringer, men den største gevinsten kom i hovedturneringen i det uoffisielle nettpoker-VM på PokerStars 1. oktober, da hun endte på sjuendeplass og vant 163.150 dollar.

Det sies imidlertid at hun hadde lånt bort spillekontoen sin akkurat da, og ikke dro i land denne gigantpremien selv. Men selv uten denne premien har hun vunnet 2,8 millioner kroner siden juli.

Det er ikke rart 18-åringen er en av de mest omtalte nettspillerne i verden akkurat nå.

Ryktene på diskusjonsforumene rundt omkring sier at hun startet å spille poker på nettet som 15-åring, og at hun ikke har satt inn en eneste krone noe sted. Likevel skal hun være god for flere hundre tusen dollar akkurat nå.

Ble tidlig krøket
Ifølge nettstedet pokerverdict.com lærte hun Seven Card Stud av sin far i veldig ung alder. Da hun spurte sin mor om å få penger til å spille på internett, fikk hun imidlertid nei – i stedet vant hun en gratisturnering på UltimateBet og fikk ni dollar i premie.

Hun skal ha fortalt om den utrolige utviklingen sin i et diskusjonsforum på nettet.

- Jeg husker at jeg bygde opp kontoen min ved å spille veldig stramt, aldri bløffet og bare spilte ABC-poker. Det hjalp meg et stykke på vei, og jeg visste at jeg kunne vinne på de lavere nivåene, skal hun ha sagt.

- Jeg forstod at dersom jeg skulle avansere og gjøre meg i stand til å slå de store gutta på de høyere nivåene, måtte jeg forandre spillet mitt. Så jeg begynte å eksperimentere ved å høyne med marginale hender jeg vanligvis ikke spilte, og bestemte meg for å forbedre postflopspillet mitt, selv om det medførte at jeg ville se ut som en idiot en stund. Etter mange merkelige trekk og mange feil, fikk jeg endelig taket på det. Da begynte jeg virkelig å vinne.

Og det ser ikke ut til at hun har tenkt til å gi seg med det første.

Kilder: thepokerdb.com, pokerverdict.com, pocketfives.com, pokerstars.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere