NA24.no

Annonsekjempe granskes for sexsalg

(Crestock)
Sist oppdatert:
Craigslist har fått myndighetene på nakken.

Den store annonsemarkedsplassen Craigslist.com har av Richard Blumenthal, statsadvokat i den amerikanske delstaten Connecticut, blitt kalt inn til rettslig avhør, ifølge Reuters.

Årsaken er at statsadvokaten etterforsker om den populære rubrikktjenesten gjør nok for å hindre annonsering av prostitusjon på sine sider, og om Craigslist tjener noe på dette.

I en uttalelse sier Richard Blumenthal, som leder etterforskningen hvor 39 delstater medvirker, at tusenvis av annonser fortsatt ligger ute til tross for at rubbrikktjenesten har forsikret om at de skal fjernes.

Han mener at selskapet kan tjene minst 36,3 millioner dollar årlig på prostitusjon og menneskehandel.

- Bordellvirksomhet
Mesteparten av annonsene på Craigslist er gratis, med unntak av stillingsannonser, leiligheter i New York lagt inn av meglere, «tjenester for voksne» og terapeutiske tjenester.

- Craigslists bordellvirksomhet virker å øke - tross løftet om å bekjempe prostitusjon. Vi ber Craigslist om spesifikke svar på tiltak for å stoppe tilbudet av sexsalg - og om selskapet virkelig tjener på prostitusjonsannonsene, som det har lovet stater og offentligheten at de skal forsøke å sperre, sier Blumenthal, ifølge Reuters.

På en blogg på siden svarer Craigslists toppsjef Jim Buckmaster at statsadvokaten atter en gang oppsøker rampelyset for å fremme seg selv på bekostning av sannheten og sine velgere. Han mener også at det er urettferdig at søkelyset settes på Craigslist når lignende annonser i de store avisene slipper unna, ifølge nyhetsbyrået.

Endret navn
I fjor skiftet Craigslist navnet på annonser for erotiske tjenester til kategorien «voksen», som de hevdet at skulle bli nøye overvåket.

Grepet ble tatt da rubrikktjenesten fikk pepper av myndighetene etter at en massøse, som annonserte på Craigslist, ble drept av en klient.

Tidligere gikk alle inntektene fra de erotiske tjenestene til veldedighet, men etter at kategorien endret navn har selskapet meldt at de ikke ønsker å forklare hva disse inntektene går til.

Nettauksjonkjempen eBay er deleier av Craigslist. I 2004 kjøpte de 28,4 prosent av aksjene for 32 millioner dollar, men siden har de hevdet at Craigslist har vannet ut andelen. Den krangelen foregår for tiden i rettsapparatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere