NA24.no

Annonsesvikt i Stavanger

Sist oppdatert:
Lavere inntekter fra stillings- og boligannonser.

Stavanger Aftenblad merker av de gode tidene er på hell. Reklame og annonseinntektene faller og de venter at denne tendensen vil fortsette.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Salg av driftsmidler og høyere finansinntekter sørget at resultat før skatt økte til 85,7 millioner kroner i årets tredje kvartal fra 20,4 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Når det kommer til driftsresultatet er ikke resultatet like oppløftende. Personalkostnadene øker i takt med et økt antall ansatte innen konsernets nettaktiviteter, økte pensjonskostnader og økt lønnsnivå. I løpet av perioden falt driftsresultatet til 1,8 millioner kroner fra 16 millioner kroner i samme tremånedersperiode i fjor.

Driftsinntektene falt til 153,8 millioner kroner fra 167,9 millioner kroner.

Tørker inn
Stavanger Aftenblad melder at stillingsmarkedet er blitt langt dårligere. Omsetningen fra stillingsannonsene falt betydelige i tredje kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Frem til og med tredje kvartal har inntektene fra stillingsannonser falt med 11 prosent, og utgjorde 30,6 prosent av annonseomsetningen til avisen.

Når det gjelder omsetningen fra eiendomsannonser økte denne med 2,4 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2007 og utgjorde 12,5 prosent av annonseomsetningen per tredje kvartal i år.

En marginal vekst i abonnementsinntektene og en nedgang i løssalgsinntektene gjorde at opplagsinntektene falt 0,5 millioner kroner til 106,4 millioner kroner i perioden frem til og med utgangen av september.

Aviseieren merker at annonseinntektene faller markert sterkere enn de hadde forventet og viser at den kortsiktige uroen og usikkerheten er blitt forsterket.

- Hvor lenge usikkerheten varer, og hvordan den påvirker annonseinntektene, er vanskelig å forutsi, heter det i resultatrapporten.

Varsler svakere resultater
- Annonseinntektene i avis forventes å gå ned de nærmeste månedene i forhold til situasjonen i fjor høst, hovedsakelig som følge av redusert omsetning av stillings- og eiendomsannonser. Samlet forventes et klart svakere driftsresultat i fjerde kvartal 2008 enn i fjerde kvartal 2007, skriver selskapet.

Når det gjelder Media Norge venter de at Stavanger Aftenblad må dekke prosjekt- og driftskostnader på mellom 6 og 6,5 millioner kroner i 2008, hvorav 1 million ble betalt i august. Det resterende beløpet er ventet å bli betalt i fjerde kvartal.

Schibsted eier 94,33 prosent av aksjene i Stavanger Aftenblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere