Ansatt shoppet for en halv million på sykehusets regning

Foto: SILJE SJURSEN SKIPHAMN (Drammens Tidende)

Den tidligere lederen skal ha handlet klær og elektronikk til seg selv for over en halv million kroner på sykehusets regning.

04.09.13 21:25

DRAMMEN (DT.no): Mannen, som tidligere hadde en lederfunksjon på Drammen sykehus, er siktet for å ha handlet varer for over en halv million kroner på sykehusets regning.

Innkjøpsfullmakt
En internkontroll på Drammen sykehus avdekket at det ble handlet inn varer som sykehuset ikke hadde bruk for. Dermed havnet mannen, som har hatt en lederfunksjon med innkjøpsfullmakt, i sykehusets søkelys.

– Vi fikk inn en anmeldelse på mannen i mars. Og det viste seg at det var en person som hadde handlet mye varer til privat bruk på sykehusets regning. Varer som sykehuset nok ikke hadde bruk for, forteller politiadvokat Hans Lyder Haare til Drammens Tidende.

Klær og elektronikk
– Hva slags varer er det snakk om?

– Det var mye klær og elektronikk. Både små og store varer. Og mange av varene var handlet fra kjente internettbutikker, forteller Lyder Haare.

En del av de innkjøpte varene ble levert direkte hjem til mannen, mens en del ble levert direkte på sykehuset og hentet ut av mannen der. Ifølge politiet skal mannens handling ha foregått i 2011, 2012 og 2013.

– De største summene finner vi nok i 2012, men han handlet også like ofte i 2013, fram til han ble oppdaget på vårparten. Frekvensen var den samme, sier Lyder Haare.

La kortene på bordet
Mannen i 30-årene har lagt kortene på bordet, og er nå blitt avskjediget fra sykehuset.

Mannen må nå møte i retten for å forsvare sine handlevaner.

– Saken vil bli oversendt til retten som en tilståelsesdom. Forhåpentligvis vil saken bli rettslig behandlet i løpet av kort tid, avslutter Lyder Haare.

Avsluttet
Vestre Viken HF ønsker ikke å si så mye om den konkrete saken, men bekrefter at arbeidsforholdet mellom dem og mannen nå er avsluttet.

– Siden dette nå er en politisak, ønsker vi ikke å gå inn i detaljer i saken, sier Narve Furnes, klinikkdirektør for intern service i Vestre Viken.

– Mannen har drevet med denne handlingen over lang tid. Er internkontrollene i Vestre Viken gode nok?

– Det er et relevant spørsmål. Vi har jo flere kontrollsystemer, og vi oppdaget det jo, sier Furnes.

– Samtidig er det slik at dette var handling for småbeløp over tid, og det kan være vanskelig å oppdage. Men det er jo slik at vi lærer av en slik hendelse vi også, svarer Furnes.

– Har dere oppdaget tilsvarende tidligere?

– Jeg har aldri vært borte i lignende. Så dette er nok heldigvis sjelden, avslutter Furnes.

Les flere saker hos Drammens Tidene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag