NA24.no

Ifølge arbeidsgruppens notat ønsker Ap at NRK blir styrt etter samme modell som BBC i Storbritannia.
Ifølge arbeidsgruppens notat ønsker Ap at NRK blir styrt etter samme modell som BBC i Storbritannia. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Ap foreslår å binde NRK-lisensen etter BBC-modell

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet mener at Norge bør gjøre det samme med NRK som Storbritannia har gjort med BBC, nemlig å binde lisensen til en flerårig avtale i stedet for dagens ordning med årlige budsjettrunder.

Størrelsen på lisensen blir i dag avgjort for ett år om gangen. Det skjer i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet. En arbeidsgruppe i Arbeiderpartiet foreslår å fryse NRK-lisensen for fire til seks år av gangen, skriver Dagbladet.

LES OGSÅ: Ber om 70 kroner mer i lisens

Ifølge arbeidsgruppens notat ønsker Ap dermed at NRK blir styrt etter samme modell som BBC i Storbritannia.

Ap-forslaget er ett av til sammen 22 punkter på en liste som skal legge føringer for partiets nye mediepolitikk.

Blant forslagene fra arbeidsgruppen finner man utvidet pengestøtte til norske medier, bemanningsstøtte til mediehus, skattlegging av internasjonale aktører som Netflix og Facebook, og gjennomføring av en årlig debatt om pressefrihet i Stortinget.

– Det er på tide at gamle virkemidler, som har vært en suksess tidligere, videreutvikles og moderniseres. Det er behov for nye virkemidler, for vi er bekymret for at det kan komme en tid hvor folk ikke er villig til å betale for journalistikk. Derfor ser vi nå på nye måter å gi pressestøtte på, sier Aps mediepolitiske talsmann Arild Grande.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere