*Nettavisen* Økonomi.

Ap gir opp kampen mot Fabian Stang et år før valget

Fabian Stang er en så populær ordfører at Arbeiderpartiet trolig dropper å utfordre hans posisjon. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Ordføreren er så populær at de ikke tror kampen har noe for seg.

Det er hektisk aktivitet i Oslo Arbeiderparti for tiden, der partiet nå et år før valget legger strategien for å ta over makten i hovedstaden.

Raymond Johansen er den nye byrådslederkandidaten, men ifølge Dagens Næringsliv ligger nå det meste til rette for at partiet ikke kommer til å stille med en egen ordførerkandidat. I stedet setter de alle kluter inn på at Johansen blir frontfigur for partiet.

- Vi konsentrerer oss om å vinne byrådsmakten. Da Oslo hadde sterke byrådsledere, som Erling Lae og Rune Gerhardsen, var det ingen som tenktepå hvem som var ordfører. Nå er det snudd på hodet, byrådslederen opptrer som en anonym rådmann mens ordøfreren er en synlig kar som rusler rundt og har det gøy. Men ingen store saker avgjøres på Fabian Stangs kontor, sier leder i Oslo Ap Jan Bøhler til avisen.

Han sier at han formelt ikke har bestemt seg, men alt skal ligge til rette for at Johansen skal få søkelyset alene.

- Fabian Stang er en raus fyr og er like mye min ordfører som han er ordfører for en høyrepolitiker på Frogner. Det å utfordre Stang som ordførerkandidat vil kreve en kjent og veldig dyktig person. Det holder ikke at Ap bare kommer opp med et navn fra bystyregruppen. Det beste er derfor å stase på kun én toppkandidat, sier tidligere bystyrerepresentant Knut Roger Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.