NA24.no

THAILANDSKE FLYVERTINNER: På Norwegians interkontinetale flygninger, som her fra Bangkok til Oslo, er kabinpersonalet fra Thailand.
THAILANDSKE FLYVERTINNER: På Norwegians interkontinetale flygninger, som her fra Bangkok til Oslo, er kabinpersonalet fra Thailand. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

Ap mener regjeringen gir etter for Kjos

Sist oppdatert:
Regjeringen vurderer å tillate at Norwegian bruker asiatiske kabinansatte på fly i Norge. Arbeiderpartiet mener det truer norske arbeidsplasser.

– Vi har fått et klart signal om at regjeringen åpner for å lempe på regelverket. Det er egentlig et spørsmål om vi skal ha norske ansatte i luftfarten i fremtiden eller ikke, sier Lise Christoffersen (Ap), medlem i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget til Dagens Næringsliv (DN).

Norwegian har etablert et datterselskap i Irland fordi det gir flere trafikkrettigheter og gunstig finansiering av nye fly. I tillegg kan Norwegian bruke asiatisk personell på flyene. Dette er ikke tillatt om flyene er registrert i Norge.

Les også: Kjos´ thaidamer får 3.000 kroner døgnet

Christoffersen har sendt brev til statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) om Norwegians innleie av irskregistrerte fly på langdistanse til den norske virksomheten. Solvik-Olsen har svart at regjeringen vurderer å endre bestemmelsene om midlertidig innleie av irskregistrerte fly til Norge. Solvik-Olsen vurderer å hjelpe Norwegian (NAS), så innleie kan bli varig.

- Det åpner for sosial dumping, og regjeringen kan rasere luftfarten i Norge, sier Christoffersen.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier hun reagerer sterkt på utspillet om sosial dumping.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere