NA24.no

Ap mener regjeringen gir etter for Kjos

THAILANDSKE FLYVERTINNER: På Norwegians interkontinetale flygninger, som her fra Bangkok til Oslo, er kabinpersonalet fra Thailand.
THAILANDSKE FLYVERTINNER: På Norwegians interkontinetale flygninger, som her fra Bangkok til Oslo, er kabinpersonalet fra Thailand. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Regjeringen vurderer å tillate at Norwegian bruker asiatiske kabinansatte på fly i Norge. Arbeiderpartiet mener det truer norske arbeidsplasser.

– Vi har fått et klart signal om at regjeringen åpner for å lempe på regelverket. Det er egentlig et spørsmål om vi skal ha norske ansatte i luftfarten i fremtiden eller ikke, sier Lise Christoffersen (Ap), medlem i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget til Dagens Næringsliv (DN).

Norwegian har etablert et datterselskap i Irland fordi det gir flere trafikkrettigheter og gunstig finansiering av nye fly. I tillegg kan Norwegian bruke asiatisk personell på flyene. Dette er ikke tillatt om flyene er registrert i Norge.

Les også: Kjos´ thaidamer får 3.000 kroner døgnet

Christoffersen har sendt brev til statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) om Norwegians innleie av irskregistrerte fly på langdistanse til den norske virksomheten. Solvik-Olsen har svart at regjeringen vurderer å endre bestemmelsene om midlertidig innleie av irskregistrerte fly til Norge. Solvik-Olsen vurderer å hjelpe Norwegian (NAS), så innleie kan bli varig.

- Det åpner for sosial dumping, og regjeringen kan rasere luftfarten i Norge, sier Christoffersen.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier hun reagerer sterkt på utspillet om sosial dumping.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere