NA24.no

Hadia Tajik ligger godt an til å bli en av to nye nestledere i Ap.
Hadia Tajik ligger godt an til å bli en av to nye nestledere i Ap. Foto: Annika Bohnenblust (Nettavisen)

Ap-ordførere foretrekker Tajik og Giske

Ordførere ønsker to ny nestledere.

Et flertall av Arbeiderpartiets ordførere ønsker Hadia Tajik og Trond Giske i partiledelsen, ifølge en rundspørring.

Blant de 67 Ap-ordførerne som har svart i VG, foretrekker halvparten Tajik som nestleder, mens én av tre ønsker seg Giske i rollen.

Samtidig ønsker én av tre Ap-ordførere i rundspørringen Giske som partisekretær, noe som betyr at to av tre ordfører vil ha Giske inn i partiledelsen sammen med leder Jonas Gahr Støre.

Partisekretær Raymond Johansen og nestleder Helga Pedersen skal erstattes på landsmøtet i april neste år, men lederkabalen er på langt nær lagt.

Bare Tajik og Giske får bred støtte i VGs rundspørring. Andre kandidater som nevnes av mellom en og tre ordførere, er Jette Christensen, Ingvild Kjerkol, Else-May Botten, Anniken Huitfeldt, Anette Trettebergstuen og Torgeir Micaelsen.

43 prosent av ordførerne ønsker to nestledere, 40 prosent foretrekker én, mens 17 prosent svarer at det avhenger av ledersammensetningen for øvrig.

Den endelige lederkabalen vil neppe være klar med det første. Valgkomiteen blir tidligst nedsatt under landsstyremøtet 23. september. Hvor lang tid det tar før en innstilling er klar, vil være opp til komiteen å avgjøre. Siste frist er under selve landsmøtet i april neste år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere