NA24.no

Ap-politiker: - Lei ut et rom om skatten blir for drøy

Fredrik Mellem leder Oslo Arbeidersamfunn og var en av forslagsstillerne da partiet i 2014 gikk inn for eiendomsskatt. Han mener det bare vil ta et par måneder med hybelutleie å dekke inn eiendomsskatten.
Fredrik Mellem leder Oslo Arbeidersamfunn og var en av forslagsstillerne da partiet i 2014 gikk inn for eiendomsskatt. Han mener det bare vil ta et par måneder med hybelutleie å dekke inn eiendomsskatten. (Arbeiderpartiet)
Sist oppdatert:
Fredrik Mellem, en av Oslo Aps fremste forkjempere for eiendomsskatt, mener de som synes skatten blir for høy bare kan leie ut et rom eller en etasje.

– Vi ønsker å stimulere dem med store boliger til å leie ut deler av den. Vi trenger flere boliger i Oslo, sier Mellem til Dagens Næringsliv. Mellem leder Oslo Arbeidersamfunn og var en av forslagsstillerne da partiet i 2014 gikk inn for eiendomsskatt. Han mener det bare vil ta et par måneder med hybelutleie å dekke inn eiendomsskatten.

– Resten vil være skattefri inntekt, sier han, men vedgår at ikke alle har anledning til å leie ut.

– Men svært mange vil ha den muligheten. Når Høyre kommer trekkende med gamle enker med store hus og som lever på pensjon, så er jo det mennesker i store hus der det tidligere bodde mange mennesker. Nå bor de der alene, sier han.

Oslo Høyre-leder Nikolai Astrup kaller Mellems løsning lettvint.

– Veldig mange mennesker som vil rammes av eiendomsskatten bor i helt ordinære boliger og har ikke mulighet til å leie ut et rom. Mange av dem som har mulighet, leier allerede ut til studenter og andre som sliter med å komme inn på boligmarkedet, sier Astrup.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere